Цифрови технологии

USB ключодържател - фотоалбумЦифрови технологии

Съдейки по броя на портативните цифрови устройства за разглеждане на снимки, които производителите на периферия ни предлагат, следва да заключим, че този тип техника явно е доста популярен избор сред потребителите. Тенденцията донякъде е разбираема, като се има предвид фактът, че вече почти всеки разполага с цифров фотоапарат или смартфон с камера, без значение каква е неговата възраст и техническите му познания. И макар на пръв поглед да изглежда, че взирането в толкова мъничък дисплей не е особено приятно занимание, явно този тип джобни фотоалбуми имат своя чар.

още...Бижутерска кутия с LCD дисплей и високоговорителЦифрови технологии

Когато настъпи моментът за предложение за женитба, всеки малък детайл е от значение. След като романтичната вечерята на свещи приключи, вместо да изненадате своята любима с нещо тривиално, например цвете или бижу, може да я впечатлите с една действително иновативна джаджа – Euricase. Става въпрос за малка кутия за луксозна бижутерия, но тя се различава от всички аналогични продукти на пазара, понеже разполага с вграден LCD екран, високоговорител, памет и батерия.

още...Thanko демонстрира USB микроскопЦифрови технологии

Микроскопите, оборудвани с USB интерфейс и CMOS/CCD сензор, явно са доста популярно явление в Япония, съдейки по броя и вариациите на устройствата с такава функционалност, които са достъпни на пазара там.

още...Изграждане на безжична домашна мрежа и нейните настройкиЦифрови технологии

В последно време все по-популярен аналог на кабелната домашна мрежа става безжичната й разновидност. Освен значително по-голямото удобство и мобилност, която получаваме, използването на безжична мрежа понякога позволява безпроблемно свързване на повече от една система. Въпреки положителните страни на това да се използва Wi-Fi като алтернатива на окабеляването, понякога изборът на подходящ вид, както и настройването й може да се превърне в доста трудно начинание. Затова нека обърнем внимание както на подходящите видове, така и на правилното им конфигуриране.

още...Пиксел, мегапиксел и гигапиксел - Част IIЦифрови технологии

Най-разпространените камери в мобилните телефони снимат с разрешение 0,3 Mpx (640 х 480 пиксела), а в момента започват да се интегрират и 1,3 и дори 2 Mpx. Някои от по-евтините базови модели цифрови фотоапарати също могат да се похвалят с подобна резолюция или най-много 3 Mpx. След това е средният клас камери – от 4 до 6 Mpx (колкото и условно да е това). Но за един професионален фотограф тези разделителни способности съвсем не са достатъчни.

още...Пиксел, мегапиксел и гигапикселЦифрови технологии

Постоянно ни заливат реклами за все по-съвършени цифрови камери и най-често употребяваната дума е “мегапиксел”. Вече дори и мобилните телефони са считани за демоде и нефункционални, ако не притежават мегапикселна камера. Но какво се крие зад този технически термин и измерителна единица за какво е той?

още...Цифровата телевизия – не мит, а реалностЦифрови технологии

За първи път за цифрова телевизия в световен мащаб започва да се говори през 1980 г. Тогава на американския пазар започват да се предлагат сателитни услуги, сред които приемане на радио и телевизия директно от спътник в космоса. Няколко години по-късно се появява и първият европейски комерсиален сателит (Астра 1А), който излъчва няколко телевизионни канала, собственост на Рупърт Мърдок.

още...Горещите цифрови фотоапарати на лятотоЦифрови технологии

Все повече наближават дните, в които доста хора ще стегнат куфарите и ще потеглят на почивка по Българското Черноморие или на незабравимо пътешествие в чужбина. Почти всеки ще вземе със себе си фотоапарат, за да заснеме най-интересните неща, които ще види. Това е и моментът, когато вероятно ще решите да замените старото лентово устройство с цифрово. В миналия брой дадохме кратки насоки и съвети при избора на най-подходящия цифров фотоапарат. Този път ще направим кратък обзор на някои от най-горещите оферти на компаниите, които предлагат подобни решения на българския пазар. В ревютата е наблегнато на леснотата на употреба на моделите и на кратките им, но отличаващи ги технически спецификации. Авторът благодари на К&К Electronics, Sony Bulgaria, Hewlett-Packard Bulgaria и Canon Bulgaria за предоставените за тест модели Samsung GX-1S, Sony CyberShot DCS-T30, HP PhotoSmart R927 и Canon Digital Ixus 800IS.

още...Какъв цифров фотоапарат да изберемЦифрови технологии

Цифровите фотоапарати безспорно са хит на пазара, при това от около три години. Може би най-хубавото е, че с течение на времето тези устройства стават все по-качествени, но в същото време те са и по-достъпни от всякога, дори за непрофесионалистите. Както знаете, една-единствена снимка често говори повече от десетки слова. В този ред на мисли, фотографирането на най-интересните моменти по време на отпуска, независимо дали възнамерявате да го прекарате в планината, на море или пък зад граница, е нещо, от което не бива да се лишавате.

още...Цифров албум от TranscendЦифрови технологии

Transcend Digital Album представлява компактно многофункционално преносимо устройство, което дава възможност да бъде използвано като преносима медия за съхранение на данни, портативен МР3 плеър и органайзер на вашата колекция от цифрови снимки. Външен вид Цифровият албум е снабден с 2,5-инчов цветен LTPS TFT (Low Temperature Polysilicon Thin Film Transistor) дисплей с резолюция 294 х 228 пиксела и с 20-гигабайтов 1,8-инчов твърд диск.

още...Избор на цифрова камераЦифрови технологии

Коледните и новогодишните празници са времето, когато се избират подаръци за любими хора или се купува нещо, за което отдавна е мечтано. Цифровите фотоапарати вече са на достъпна цена и са един чудесен подарък. На пазара вече се предлагат много и различни модели и може да се намери подходящия за всеки вкус. Цялото това разнообразие понякога е стряскащо за потребителя, а съветите на продавача-консултант в магазина не винаги са достатъчни за подходящия избор на модел за купувача. Поради тази причина ще ви представим някои от най-важните характеристики на цифровите камери, както и в кои случаи те са важни при избора на фотоапарат.

още...Cleanerzoomer 3.25 – не изхвърляйте стария фотоапаратЦифрови технологии

Не всички разполагаме с професионални фотоапарати, а дори и при наличие на такъв винаги има риск снимката да не се получи както трябва. Може осветлението да не е достатъчно, да прелети муха пред обектива :), ръката ни да трепне или нещо друго. А ако говорим за вградените камери в клетъчните телефони – там ситуацията е просто ужасна. Познавам много хора, които при неуспешно направена снимка просто се примиряват и си казват, че са пропуснали чудесния момент. Но познавам....

още...Пълна колекция цифрови плеъри от MSIЦифрови технологии

MSI, водещ световен производител на електроника, до скоро познат на българския пазар главно с дънните си платки и видеокартите за компютри, вече може да се похвали с широка продуктова гама. Като потребителска електроника MP3 плеърите се радват на все по-засилен интерес. Ето защо MSI предлага редица иновативни решения от този тип, които не са само MP3 плеъри, а интегрират в себе си редица полезни допълнителни функции, като цифрово FM радио, цифров диктофон и много други. Разглеждайки гамата MP3 плеъри на MSI, всеки може да открие своето устройство в зависимост от ценовия диапазон и функционалността, която търси. Освен при масовите MP3 плеъри от ниския клас, MSI има силни позиции в средния и високия клас на този тип устройства, характеризиращи се със стилен дизайн, следвайки актуалните тенденции и технологии. Типичен представител в ниския клас е MSI MEGA STICK 527, а в средния клас - моделът MSI MEGA STICK 528.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev