Програмиране

Final Cut Studio 2Програмиране

Final Cut Studio 2 е софтуерен пакет за професионална употреба, в който са интегрирани всички възможни софтуерни помагала, необходими за миксирането, редактирането, мастерирането и продуцирането на аудио- и видеопродукции. В комплекта са включени обновените версии на Final Cut Pro 6, Motion 3 и Soundtrack 2, като интерфейсите и възможностите при всеки от тях са подобрени значително в почти всеки аспект. В настоящата версия новост е модулът Color, които предоставя на потребителите професионални инструменти за създаване на цветови градиенти – за него ще стане дума след малко. Лошата новина за потребителите на Windows базирани системи е, че както и преди, Final Cut Studio 2 работи само на Macбазирани платформи. Минималните изисквания са 1,25 GHz Mac, задвижван от OS 10.4.9 с минимум 1 GB оперативна памет и близо 60 GB свободно дисково пространство, където да се помещават всички приложения, шаблони, темплейти и помощни учебни материали. На потребителите, които не ползват Mac системи, но търсят аналогично като функционалност решение, бих препоръчал Master Collection или Production Premium версиите на пакета Creative Suite 3 от Adobe. Ако бюджетът е от решаващо значение, Corel VideoStudio 11 Plus ще е по-удачно решение, като, разбира се, отново визирам Windows потребителите.

още...MIKSOFT Mobile Media Converter Да конвертираме файловете от мобилния телефон във формат, удобен за вПрограмиране

В днешно време повечето от вас вероятно разполагат с мобилни телефони, които, освен че имат възможност за правене на снимки, позволяват и заснемането на кратки клипчета. Програмата, която ще ви предложа, цели да ви помогне лесно да конвертирате клиповете, заснети с GSM (3gp формат), в WMV, MPEG или AVI и обратно. Също така с MIKSOFT Mobile Media Converter може да конвертирате и любимите си MP3, WAVE или WMA аудиофайлове в AMR формат (Adaptive Multi-Rate Codec) и обратно. Разбира се, ако мобилният ви телефон може да просвирва MP3 мелодии, имате възможност да използвате опцията за аудиофайлове само за конвертиране от AMR към MP3 формат.

още...Changer XP – за по-красив WindowsПрограмиране

Това е представител на една любима моя група програми за промяна на външния вид на Windows и затова просто нямаше как да пропусна да ви го представя. Не обръщайте внимание на датата на последната версия: 22 април 2003 г., тъй като тази програма просто няма нужда от обновяване. Може би само да се добави поддръжка на Windows Vista в близко бъдеще. Но ако вашата ОС е 9x/Me/2000/XP, няма да имате никакъв проблем да смените част от облика на Windows.

още...EasyBCD – лесен начин за конфигуриране на boot менютоПрограмиране

Програмата, която ще ви представя, е подходяща преди всичко за хората, които използват повече от една операционна система. Последната версия на EasyBCD е изцяло съвместима с новата операционна система на Microsoft Windows Vista, така че вече спокойно ще можете да нанасяте промени върху bootloader и на тази платформа. С помощта на програмата ще добавяте бързо и лесно нови записи към boot менюто, в това число и Линукс, Mac OS X или BSD системи.

още....NET програмиране с DotNetMagic 4Програмиране

Софтуерната къща Crownwood Software е популярна сред програмистите, разчитащи на Microsoft .NET платформата за разработка на софтуер, благодарение на своя продукт DotNetMagic. Доскоро той се разпространяваше напълно безплатно, но за съжаление с последната си версия поема по нов път и вече няма да се предлага свободно.

още...Уебразработка с Webeasy 6 ProfessionalПрограмиране

С популяризирането на Web 2.0 базираните сайтове, за сравнително кратък период от време на пазара се появиха различни продукти, насочени именно към професионалните уебразработчици. Може да се каже, че за най-актуалните версии на софтуерни решения за уебразработка, създадени от солидните имена в бранша, като например Macromedia, важи твърдението “върхът на сладоледа” в тази сфера, но продуктите от най-висок клас често са твърде сложни и “претрупани” с възможности, с оглед на далеч по-малките нужди на редовия потребител. Друг е въпросът, че едва ли някой би могъл да си позволи закупуването на професионален пакет за създаване на уебсъдържание, ако това е за лични нужди.

още...Notepad++ 3.8 текстов редактор за програмистиПрограмиране

Използването на стандартен текстов редактор при въвеждането на сорскод принципно е приемлив вариант, ако задачата пред вас е сравнително лесна. Когато обаче става въпрос за десетки хиляди редове код, едно специализирано софтуерно приложение безспорно е за предпочитане. Продуктите от въпросната категория са създадени, за да подпомогнат програмирането чрез цветно кодиране на текста, частична корекция на синтаксиса и други полезни екстри, които биха били от полза единствено на програмистите и евентуално на закоравелите уебразработчици, които разчитат и на себе си, освен на CMS системи и CSS шаблони за администрацията и оформянето на уебсайтове.

още...Tag Clinic – клиника за таговеПрограмиране

Ако ви трябва лесен, достъпен и многофункционален продукт, с който да обработите таговата информация на своите музикални файлове, значи сте попаднали на подходящия. Tag Clinic е програма, която извежда пълните данни за таговете на всички аудиофайлове на едно място, като по този начин редактирането на служебната информация става по удобен и лесен за потребителя начин. С програмата може да се редактират таговете на AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, VQF и WMA файлове.

още...Технологията AJAX - основни принципиПрограмиране

Да, правилно прочетохте, AJAX не е конкретен софтуер, а технология, която позволява динамично обновяване на част от страницата на уебприложението без цялостното й презареждане. Всъщност какво се крие зад тези четири буквички - Asynchronous JavaScript And XML, или казано по-просто, това е възможност на JavaScript да се свързва чрез HTTP заявки с даден сървър, изпълнявайки в същото време друг скрипт и връщайки текст или XML. Благодарение на това технологията се радва на все по-голяма популярност сред

още...Алтернативни среди за разработкаПрограмиране

Освен водещите пакети за разработка на Microsoft и Borland съществуват и много други варианти за създаване на софтуер. На първо място, ще са ви нужни много ентусиазъм и знания, а след това може да избирате в зависимост от предпочитания език за програмиране, работната и целевата операционна система, както и от типа на крайния продукт. Ще започна с многобройните текстови редактори, които поддържат синтаксиса на различни програмни езици. Въпреки че това не е най-лесният начин за работа, някои разработчици от по-старото поколение, които държат на традициите, все още го предпочитат – текстът се набира изцяло ръчно и без никаква допълнителна помощ, компилирането и тестването също са ръчни и от команден ред.

още...Microsoft Visual Studio 2005Програмиране

Microsoft Visual Studio преди много години беше известно като Microsoft Developer Studio. Тогава визуалното програмиране все още беше слабо познато и тепърва щеше да навлиза по-сериозно. Спомням си как в университета през 1996–97 г. все още изучавахме основно C/C++ и Pascal за DOS и през следващите години изпитвахме истински страх от Visual C++ например. Но програмната среда на Microsoft беше тази, която улесни неимоверно процеса на разработка и даде силен тласък на цялата софтуерна индустрия. Разбира се, продуктът от Редмънд може би нямаше да се превърне в това, което е днес, ако не беше и благотворната конкуренция на Borland и тяхното Delphi.

още...Обработка на грешки – кратка историяПрограмиране

Когато говорим за грешки при определена програма, разбираме две основни неща – поведение на кода, несъответстващо на очакванията ни по време на компилация или по време на изпълнение. Тъй като средствата за откриване и отстраняване на грешки по време на компилация са доста развити, ще обърнем по-голямо внимание на грешките по време на изпълнение.

още...Програмиране по двойкиПрограмиране

Както подсказва самото заглавие на тази статия, ще ви представим идеята за създаване на програмен код по двойки. Една съвсем кратка и ясна дефиниция за програмирането по двойки звучи по следния начин: двама програмисти, работещи рамо до рамо, сътрудничещи си при създаването на един дизайн, алгоритъм, код или тест. Единият програмист е водещ, като има контрол над клавиатурата/мишката и активно въвежда програмата. Другият...

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev