ECS също показа модел с Х58

През изминалите месеци и дни доста от по-известните производители на дънни платки показваха кратки данни и снимки за своите предложения използващи последния чипсет на Intel – X58. Сред тези производители ...Kingston с детайли около DDR3 продуктите си

Компанията Kingston Technology, която е една от водещите фирми производители на памети, показа детайли около новата си серия триканални комплекти предназначени за следващото поколение процесори ...VIA представиха mini-ITX платка за Nano

Преди няколко месеца VIA Technologies предизвикаха доста дискусии относно бъдещият си процесор с кодово наименование Nano. От тогава обаче, до момента не успяхме да видим кой знае колко интересна ...SIS все още няма да напуска пазара на чипсети

Silicon Integrated Systems или по-познати като SIS отдавна не ни бяха радвали с нов чипсет за който и да е от двата производители на х86 съвместими процесори. Изглежда AMD, Intel и NVIDIA са ...Хардуер

Какво трябва да знаем за Intel NehalemПроцесори

През последните 2 години никой не може да оспори върховенството на Intel на процесорния пазар. След завръщането им с Core 2 архитектурата те останаха неизменно водачи по производителност и дори навлизането на Barcelona на AMD не успя да промени нещата. Появата на ядрото Penryn преди малко по-малко от година само затвърди нещата.

още...AMD Hybrid Crossfire – вградената графика оживяваДънни платки

Когато стане дума за вградени графични решения, 99,9999 % от геймърски настроените потребители обръщат глава от отвращение, което всъщност си е съвсем нормално. Открай време 3D видеото, дошло от чипсета, е било по-скоро символ на “3D забавяне”, отколкото на “3D ускорение”. Все пак нека не забравяме, че много голяма част от вградения графичен пазар се владее от Intel и нейните GMA900, GMA950 и X3xxx.

още...3D Mark Vantage – новият екстремен 3D тест на FuturemarkХардуер

Когато някой спомене за 3D Mark, едва ли са много хората, които не знаят какво е това. Появил се преди около 10 години, този тест постепенно се превърна в нещо като еталон при сравняването не само на графични ускорители, но и на цели компютърни системи

още...DELL UltraSharp 3008WFP – 30” чудовище за домашно киноМонитори

Хитът през последните месеци е закупуването на широкоекранен LCD дисплей с диагонал на матрицата от поне 19”. Цените обаче паднаха дотолкова, че изведнъж 19” се превърнаха в нещо съвсем обикновено и едва ли не подходящо предимно за домашно ползване за игра на пасианс. Потребителят се насочи към 20” модели, а от началото на 2008 г. 22” WIDE вариантите привличат все повече внимание, понеже цените им станаха много привлекателни.

още...Nvidia QUAD SLI – има ли смисъл от толкова много?Хардуер

Една от идеите за направата на GeForce 9800GX2 бе “събуждането” на технологията QUAD SLI. За да получите QUAD SLI, ще ви трябват четири графични ядра, а дънна платка с четири PCIe x16 слота и съответно четири Nvidia базирани графични карти не е много добра идея, още повече че не знам каква конфигурация трябва да има SLI конекторът, за да реализираме всичко това.

още...GeForce 9800GX2 – двуглавата ламя на NvidiaХардуер

Още с появата на AMD Radeon HD3870 X2 стана ясно, че AMD няма да бъде единственият производител на “двойна” графична карта, която да притежава две видеоядра с много памет и способността да работят паралелно с цел още по-висока производителност. Не след дълго и в Nvidia започнаха да говорят за своя вариант (дълго време забулен в мистерия), който наскоро бе официално обявен – GeForce 9800GX2.

още...Нови дисплейни технологии демонстрирани на CESХардуер

Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас е едно от най-големите изложения за потребителска електроника и затова всички големи производители представят новите си разработки там. Макар че подборката, която ще ви представя, далеч не е изчерпателна, все пак мисля, че демонстрираните технологии за производство на дисплеи си струва да се отбележат.

още...МАЛТА СЕ СВЪРЗВА СЪС СВЕТА ЧРЕЗ 290 км ПОДВОДЕН КАБЕЛХардуер

Паневропейската мрежа на Интерут увеличава капацитета на острова 9 пъти

още...MSI X38 Diamond – X38 с вграден Creative X-FiХардуер

От време на време ви запознаваме и с някои от най-добрите (и съответно скъпи) модели дънни платки, които са актуални към момента. Ако си спомняте добре, преди няколко броя писахме за Gigabyte P35-DQ6 и за по-сериозния вариант – X38-DQ6. Колкото и да са добри двете предложения на Gigabyte, на пазара има и други доста интересни платки, които заслужават същото внимание. Една от тях е производство на MSI и носи гордото продуктово име X38 Diamond. В определен смисъл на думата, този модел на MSI може би наистина има диамант в себе си, който е уникален както за самото дъно, така и за всички налични P35/X38 дънни платки, предлагани в момента на пазара. Диамантът се нарича Creative X-Fi Xtreme Audio и въпреки че не е точно запоен (интегриран) на PCB-то, той е наличен в комплекта, а освен това използва PCIe слот за свързване. Но нека първо обърнем малко внимание на самата MSI X38 Diamond.

още...Новини от процесорния пазарХардуер

Новата година още не е започнала и ето че производителите на процесори започнаха да ни изненадват с новини. Затова, подобно на статията за очакваните графични адаптери, мисля да ви запозная и с очакваните модели на процесорния пазар през следващите седмици.

още...Новини от графичния пазар – какво да очакваме през първите месеци на новата годинаХардуер

Една от най-интересните новини е неочакваната поява на GeForce 8800GS за пазара на крайните потребители. Предполагаше се, че GS вариацията ще остане запазена само за OEM пазара. Модели от този тип ще се предлагат от четири големи компании – ASUS, Palit, EVGA и XFX. Самият графичен адаптер представлява “орязана” версия на GeForce 8800GT и ще използва същия чип G92. За разлика от по-скъпия си събрат, GS версията ще разполага с 96 поточни процесора, 48 текстуриращи и само 12 растеризиращи модула. Последното означава, че фактически ще бъдат блокирани още един шейдърен блок и един ROP блок, което води също и до намаляване на ширината на шината към паметта до 192 бита. По тази причина обемът на паметта на картите ще бъде доста необичайните 384 MB и 768 MB, макар че май вече свикнахме на тази странност при поколението G8x/G9x. Тактовите честоти на двата варианта ще са съответно 575/1438 MHz за ядрото и шейдърните процесори и 850 MHz (1700 МТ/s) за GDDR3 паметта на 384-мегабайтовия модел и съответно 650/1625 MHz за чипа и 950 MHz (1900 MT/s) за паметта на варианта с по-голям обем.

още...Хибридни графични технологии от AMD и NvidiaХардуер

Това е актуалната новина при очакваните схемни набори – използването на вграденото графично ядро за съвместна работа с графични адаптери от нисък клас при технологиите CrossFire и SLI. Заедно с това и двете компании планират използването на видеопроцесорите за намаляване на енергопотреблението на системите. Така че нека разгледаме приликите и разликите между двете реализации, поне по това, което се знае до момента.

още...LiteON LH-20A1L – 20x скорост и LightScribe рисункиХардуер

Преди време ви представих първото по рода си 20-скоростно DVD-RW устройство, производство на LiteON. Възможностите му още тогава бяха доста сериозни и предоставяха 20х при еднократен запис на подходящи носители, което водеше до време около и под 4 минути за един еднослоен DVD-R диск. Наскоро LiteON обнови серията и не само, че SATA интерфейсът навлезе по-сериозно, но бе добавен и LightScribe. Така се получи LH-20A1L, комбинираща всички най-добри характеристики, което едно съвременно DVD-RW може да предложи.

още...USB будилник, термометър и още нещоХардуер

Дори и да сте скептично настроени спрямо USB устройствата, които имат помпозен външен вид, но не са дотам полезни, настоящият будилник може да заслужи позитивната оценка дори и на песимистите. Става въпрос за сгъваем USB цифров будилник, който крие в корпуса си вграден термометър, както и допълнителни USB портове. Така, освен че ще знаете каква е температурата по всяко време, ще разполагате също с приятен за окото часовник с аларма.

още...Eee PC – малката голяма мобилна революция на ASUSХардуер

По принцип харесвам новите продукти и с желание подхождам към разглеждането им, но невинаги успяват да привлекат вниманието ми достатъчно. ASUS Eee PC постигна точно обратното – не само че привлича цялото внимание към себе си, а в 99 % от случаите автоматично създава у потребителя желанието да го притежава. Но какво представлява Eee PC и какво е това странно име?

още...Philips Streamium SA9345 – аудио/видео с тегло 47 грамаХардуер

В настоящия момент на пазара могат да се намерят доста разнообразни продукти, които са в категорията “аудио/видео плеър”. Гамата на моделите се движи от евтините, дело най-често на някоя неизвестна фирма, до произведени от гиганти като Apple, Creative, Microsoft и... Philips. Моделът SA9345 принадлежи към новата концепция уреди на фирмата, която като цяло носи името Streamium. В Streamium основната идея е свързването на всички домашни устройства (дори преносимите) в обща мрежа, за да могат те да комуникират безпроблемно едно с друго, което ще улесни неимоверно потребителите.

още...Corsair TX750 W – стабилно захранване, стабилно напрежениеХардуер

Когато става дума за стабилността на една система, не би трябвало да се сещате само за нивото на охлаждане, което притежава. Всъщност едно от най-важните неща е и си остава захранващият блок. От това дали PSU ви подава нужното захранващо напрежение зависи и колко комфортно и безпроблемно ще можете да използвате машината, особено ако говорим за по-сериозна конфигурация. И понеже много пъти е ставало дума защо не трябва да сглобявате машина за 1000 лв. (двуядрен процесор, 2 GB RAM, голям диск и среден клас графична карта) със захранване за 30 лв., в този материал ще ви представя едно наистина заслужаващо вниманието захранване – Corsair TX750 W. Освен всичко друго TX750 W притежава една отличителна черта – 60 А товар на +12 V линия.

още...Комбинация от безжичен рутер и клиентска карта от EdimaxХардуер

Безжичните мрежи тепърва ще навлизат все повече и повече в комерсиална употреба – под този израз се разбира по-скоро използване в домашни условия. Ето защо на потребителите се налага да направят своя избор съобразно това какво точно желаят от закупените продукти. Нека разгледаме една интересна комбинация от безжичен рутер и клиентска карта, притежаваща изключително компактните размери. За разлика от класическите мрежови карти, тя използва USB интерфейс.

още...ATI Catalyst 7.10 – новият драйвер, нова производителностХардуер

От известно време феновете на марката ATI чакат да се появи драйверът, който да покаже в една по-добра светлина възможностите на новите R(V)6xx ускорители на компанията. Не е тайна, че частта OpenGL на драйвера на ATI не е от най-конкурентоспособните и Nvidia се справя доста по-добре в тази посока. С приближаването на деня, когато ще се появи 10-а версия на Catalyst 7, се говореше все повече за големия набор от новости, които Catalyst 7.10 ще предложи. Не само що се отнася до D3D производителността, но особено при OpenGL приложенията и игрите. Ето, че Catalyst 7.10 вече е реалност, а подобренията, които той води със себе си, са следните:

още...Edimax EW-7206APg и EW-7318Ug – една добра безжична комбинацияХардуер

За изграждането на качествена безжична мрежа са необходими два основни компонента – точките за достъп, които всъщност представляват рутери, и клиентските карти. Според типа на последните те могат да са както за обикновена PCI шина, така и за PCI-Express, PCMCIA или дори най-обикновен USB порт. Ясно е, че в зависимост от това какъв интерфейс използват картите те ще предлагат както различна производителност, така и качество на сигнал и обхват. Нека разгледаме една много любопитна комбинация от рутер и клиентско устройство, произведени от Edimax.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev