ECS също показа модел с Х58

През изминалите месеци и дни доста от по-известните производители на дънни платки показваха кратки данни и снимки за своите предложения използващи последния чипсет на Intel – X58. Сред тези производители ...Kingston с детайли около DDR3 продуктите си

Компанията Kingston Technology, която е една от водещите фирми производители на памети, показа детайли около новата си серия триканални комплекти предназначени за следващото поколение процесори ...VIA представиха mini-ITX платка за Nano

Преди няколко месеца VIA Technologies предизвикаха доста дискусии относно бъдещият си процесор с кодово наименование Nano. От тогава обаче, до момента не успяхме да видим кой знае колко интересна ...SIS все още няма да напуска пазара на чипсети

Silicon Integrated Systems или по-познати като SIS отдавна не ни бяха радвали с нов чипсет за който и да е от двата производители на х86 съвместими процесори. Изглежда AMD, Intel и NVIDIA са ...Интернет

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО WEB ДИЗАЙН & ИНТЕРНЕТ ПРОГРАМИРАНЕИнтернет

Състезанието се провежда за втори път. В него могат да участват ученици от VІІІ до ХІІI клас от всички училища в страната в една състезателна група. Те трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории – „Уеб дизайн” и „Интернет програмиране”. Участващите в състезанието сайтове могат да бъдат изработени от екип до 2 ученика под ръководството на научен ръководител. Всеки ученик може да участва само в разработката на един проект. Наградени ученици от състезанието могат да бъдат само тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на сайта, а не само в събирането на материали за неговата съдържателна част.

още...Електронни комиксиИнтернет

Обичате ли да четете комикси? Например изданията на световноизвестните “Марвел” или все още въздишате по старите български техни аналози “Дъга” и “Чуден свят”? А случайно да сте срещали файловите формати CBR и CBZ? Ако се чудите какво е общото между тях, отговорът е лесен: тези два формата са едни от най-популярните за разпространение на комикси в електронен формат. Всъщност може би точната дума е “псевдоформат”, тъй като те представляват просто графични файлове (най-често jpg, но може и bmp, png или gif), опаковани като rar за cbr и zip за cbz съответно.

още...Poppy – перфектният вестоносецИнтернет

Poppy е изключително малка (~700 KB) и напълно безплатна програма, която ще ви помогне да проверявате всичките си POP3 акаунти лесно и бързо. Приложението разполага с почти всички основни функции за такъв тип приложения, а основното й предимство е, че работи почти незабелязано и няма да ви досажда, когато е необходимо да ви предупреди за получена нова поща. Ако случайно решите да преинсталирате системата си или просто искате да прехвърлите вече направените в програмата настройки и промени, е добре да знаете, че Poppy разполага и с възможност за експортиране на настройките.

още...Торент клиентиИнтернет

Най-общо казано, торент мрежата е начин за обмен на файлове, базиран на отделните потребители (рееr-to-peer). Трансферът между крайните потребители се осъществява посредством торент тракер, който представлява сървър, улесняващ връзката между самите пиъри. Информацията за обменяните данни се съхранява под формата на торент файлове, съдържащи данни за това, което искате да свалите. За да можете да работите с тези торент файлове, ще ви е необходим и допълнителен софтуер – торент клиент. В тази статия ще разгледаме едни от най-популярните и най-често използвани приложения: Azureus, BitComet и µTorrent.

още...Nostalgia: интеграция с FlickrИнтернет

Преди време представих на страниците на вестника феноменалния уебсайт за споделяне на снимки Flickr. Надявам се, сте съгласни с моето твърдение, че Flickr представлява уникален по рода си уебресурс за фотосподеляне. В случай че сте пропуснали подробното ревю за Flickr, може да го прочетете на нашия сайт, на адрес http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1205&t=61.

още...Copernic Agent Basic: мощна интернет търсачкаИнтернет

Ако работата ви изисква постоянно да сърфирате онлайн, за да сте в час с всички новини, анализи и събития от конкретна област, било то програмиране, уебдизайн или пък хардуерни тестове да речем, то инсталирането на един BHO тулбар с търсачка за браузъра често не е най-удачният вариант. Паралелно с гореспоменатата лента за търсене, вградена в браузъра, бихте могли да си качите и безплатния софтуер Agent Basic, разработван от Copernic. Той предоставя бърз достъп до над 90 търсачки в мрежата, както и други уеббазирани източници на информация.

още...ВидеочатИнтернет

Вече все по-често се случва при онлайн запознанство един от първите въпроси да бъде “Имаш ли камера?”. От една страна, видеокомуникацията може да се превърне в проблем и затова не бива да бързате да осъществявате видеовръзка, но от друга – точно това може да бъде решението, за да се прекратят измамите в интернет и за да се уверите, че вашият събеседник наистина е този, за който се представя.

още...Небесен интернет? Не, благодаряИнтернет

На много хора понякога им се налага да работят на отдалечени места, където нямат не само достъп до интернет, а дори и обхват на мобилния си телефон. Да оставим настрана работата и предположим, че сме отишли на приятна почивка на усамотено място, но си имаме изградения навик да пием кафе, четейки новинарските сайтове. Съществуват няколко варианта да си осигурим връзка с глобалната мрежа, като например ADSL (стига да имаме локален телефон), GPRS/WAP през мобилния телефон и, разбира се – сателитният интернет!

още...Google Calendar – онлайн календарИнтернет

Собствениците на пощенски акаунт в Gmail вероятно ще са най-заинтригувани от възможностите, предлагани от уеббазираната услуга на Google – Calendar, заради интеграцията помежду им. Въпросният уебсофтуер обаче ще е от полза и на онези, които просто търсят удобен и лесен за употреба онлайн календар, предлагащ и възможност за съвместна работа. В случай че се нуждаете от онлайн бележник, който лесно да се синхронизира с пощенския ви клиент Outlook на Microsoft, независимо дали работите с джобен, или настолен компютър, Yahoo Calendar вероятно ще е по-удачен избор за вас заради неговата опция за автоматизирана синхронизация на базата данни Intellisync.

още...Wi-Fi точки за достъп в БългарияИнтернет

Може би процесът е прекалено бавен, но все пак и в България започва да се развива Wi-Fi мрежата, като се появяват все повече и повече обществени точки за достъп. За съжаление може би безпроблемният обществен достъп още дълги години ще е в сферата на фантастиката, но въпреки всички технологични и финансови препятствия потребителите на безжичен интернет продължават да се увеличават.

още...Многообразие от Wi-Fi устройстваИнтернет

Според много аналитици безжичните Wi-Fi стандарти са бъдещето на мрежовата свързаност и основа за много иновативни услуги. Затова съвсем не е изненада, че тази технология продължава да си пробива път и може да се открие на все повече (и понякога съвсем неочаквани) места.

още...Wi-Fi – свободата преди всичкоИнтернет

Представете си следното: приятна, топла лятна вечер, след дълъг работен ден сядате в любимото заведение, поръчвате, но точно в този момент вашата половинка ви звъни, че е решила да остане още един ден на гости при своята майка. Оставате сам, без надежда за приятна компания. Или може би не? Отваряте ноутбука, с който почти никога не се разделяте и осъществявате интернет видеовръзка с вашата любима. Разстоянието се стопява.

още...Уеб 2.0: hotDigg динамично показва най-новото от Digg.comИнтернет

Hotdigg e нетривиален скрийнсейвър, който ви помага да се възползвате от информацията, достъпна на свръхпопулярния напоследък уеб 2.0 ресурс Digg.com. За тези от вас, които не са срещали и използвали ресурса до момента, ще поясня съвсем накратко какво представлява той и защо е толкова популярен. Сам по себе си Digg.com е социално ориентиран уебсайт, където се разчита на огромния човешки ресурс от регистрирани потребители.

още...Live.com: новата уебтърсачка на MicrosoftИнтернет

В усилията си да не изостава спрямо конкурентите от Google и Yahoo, Microsoft наскоро стартира своята обновена интернет търсачка, с която корпорацията цели да помогне на потребителите да намират търсената от тях информация по-лесно и по-бързо, както и да я сортират и съхранят по интуитивен начин за бъдещи справки.

още...Интернет престъпността добива тревожни размериИнтернет

В края на миналата година Федералното бюро за разследване (FBI) в САЩ публикува резултатите от последното си проучване относно тенденциозното нарастване на броя на извършваните виртуални престъпления чрез интернет – 2005 FBI Computer Crime Survey. Важно е да се отбележи, че то се различава коренно от предишните проучвания, проведени съвместно с Института по компютърна сигурност (Computer Security Institute), защото в него се вземат предвид значително повече и по-специфични данни.

още...Mail Box Dispatcher блокира нежеланата пощаИнтернет

Mail Box Dispatcher е малък, но полезен инструмент за борба с нежеланата поща. Най-хубавото е, че ползвайки тази програма, дори няма да се наложи да изтеглите локално излишните писма (спам) от пощенския си сървър, преди те да бъдат филтрирани. За целта Mail Box Dispatcher поддържа база данни от четири различни списъка, които му позволяват динамично да определи кои писма следва да бъдат блокирани и изтрити още в пощенския сървър.

още...Поглед към Internet Explorer 7 за XP SP2 Beta 2Интернет

Почти година след анонсирането на първата бета-версия на Internet Explorer 7 за Windows XP + SP2, Microsoft пусна в обращение втората публично достъпна бета на своя бъдещ уебчетец. Това вероятно се прави с цел намаляването на тенденциозната миграция на все повече Windows потребители към алтернативни уебчетци, като Mozilla Firefox 1.5 или Opera 8. Интересното е, че при тази тестова версия на IE7 съвсем ясно си личи, че гигантите от Редмънд са заимствали немалко от иновативните идеи, лансирани от разработчиците на Opera и Firefox, но в комбинация с тях IE7 предлага и някои уникални по рода си екстри. Въпреки че това е публично достъпна бета-версия, т.е. всеки би могъл да я свали и инсталира, поддръжката за нея е ограничена и тя е насочена основно към уебразработчиците.

още...Agent – мощен Usenet/NNTP четецИнтернет

Agent е инструмент за бърз достъп до новини от специализираните за целта уебресурси, като например http://groups.google.com или http://groups.yahoo.com. Той се разработва в продължение на повече от десетилетие и си е създал име на един от най-надеждните и най-стабилни NNTP нюзгруп четци и пощенски клиенти за Windows ОС. Приложението не е твърде “алчно” за системни ресурси, работи бързо и интерфейсът му е интуитивен и ясен, което съответно го превръща в чудесен избор за напредналите, както и за начинаещите PC потребители.

още...Сърфирай свободно с Firefox 1.5Интернет

Съвсем наскоро бе финализирана стабилната версия 1.5 на популярния уеббраузър с отворен код Mozilla Firefox. Лично аз за пореден път останах приятно изненадан, защото любимият ми уебчетец става все по-могъщ, сигурен и стабилен, като в същото време работи по-бързо от всякога! Всичко това в комбинация с подобрените контроли при табулирано браузване, включително и drag&drop поддръжката, както и с преработения потребителски интерфейс и изцяло преработената система за работа с разширения, определено изстрелва Firefox с няколко крачки пред конкурентните браузъри.

още...Интернет форумите в полза на всички ниИнтернет

Имайки предвид факта, че вече Google, Wiki и останалите уебресурси са съвсем достъпни за нас, особено ако разполагаме с широколентова свързаност към интернет, намирането на необходимата информация в повечето случаи е въпрос на няколко секунди. Въпреки това съществуват някои строго специфични проблеми, при които съответно е нужен съвет от експерт в конкретната област, независимо дали става дума за органична химия, уебпрограмиране, или ядрена физика. В тези ситуации определено е по-разумно да потърсим съвет от познат или приятел с по-задълбочения познания в определената сфера. За съжаление в практиката рядко се намира такъв познат човек, склонен да помогне, а търсещите машини, като Google и Yahoo, не предоставят препратки към сайтове, съдържащи достатъчно информация относно конкретното търсене.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev