Интервю

Робърт Голубев и Робърт Адамски от Intel:Интервю

Santa Rosa предлага много нови мобилни възможностиМиналата седмица Intel официално обяви следващото поколение мобилна платформа на компанията Intel® Centrino®, известна под кодовото наименование Santa Rosa. Поради това представители на Intel изнесоха доста интересна информация за възможностите, които Santa Rosa ще предложи на потребителите си, както и за предимствата в сравнение с предишното поколение мобилни платформи. Наред с това имах възможността да задам няколко интересни (надявам се, и за вас) въпроси към двамата представители на Intel – Робърт Голубев, Channel Business Manager, и Робърт Адамски, мениджър “Бизнес развитие” за региона на Централна и Източна Европа (също така отговарящ за мобилните продукти на Intel). На въпросите си получих отговори и от двамата представители.

още...Фирма “Стилтех” става официален вносител на Universal AbitИнтервю

След като научих, че българският ИТ дистрибутор “Стилтех” става официален вносител на продуктите на Universal Abit, реших да задам няколко въпроса както към “Стилтех”, така и към представителите от страна на международния производител. Надявам се, че така подбрани, въпросите и отговорите към тях ще ви предоставят възможно най-пълноценната информация за това какво да очакваме от двете фирми за в бъдеще. На въпросите към “Стилтех” отговаря Елица Божинова, продуктов мениджър във фирмата, а на въпросите към Universal Abit отговаря Луиза Лий, директор продажби за Източна Европа.

още...Жюстин Томс: “В интернет няма превес на нито един от двата пола”Интервю

Радиоводеща, писателка, поетеса, двигател на един от най-успешните български уебпроекти и на ежегодния конкурс за Оскарите на българския интернет – “BG Site”. За Жюстин Томс може да се говори много. Това бе една от причините да я поканим да разкаже повече за себе си и работата си на страниците на в. “Компютри” в навечерието на женския празник Осми март. Жюстин, ти си една от най-известните и интересни личности в българското уебпространство. Как започна всичко за теб?

още...Николай Недялков, ISECA: “Компаниите трябва даИнтервю

Николай Недялков, ISECA: “Компаниите трябва да обучават потребителите за възможностите на е-услугите и безкасовите разплащания” Асоциацията за информационна сигурност (ISECA) е неправителствена организация, чиито цели са да популяризира необходимостта от информационна сигурност, да насърчава високото ниво на професионализъм и етика в тази област, както и да запознава обществото с технически и други въпроси, свързани с изграждането, управляването и поддържането на информационната сигурност. Нейният председател Николай Недялков отговори на няколко наши въпроса, свързани с електронните разплащания.

още...Александру-Йон Раду: “След приемането на България в ЕС ще намалее ръстът на пиратството”Интервю

Преди малко повече от месец в страната ни откри свое студио един от най-известните международни производители на компютърни игри – Ubisoft. Компанията е позната на пазара с хитови заглавия, като Prince of Persia: The Sands of Time, Tom Clancy’s Splinter Cell Pandora Tomorrow, Far Cry и др. Срещнахме се с мениджъра на българското подразделение Александру-Йон Раду, който сподели факти от работата

още...Емануил Рафаилов: “До няколко месеца ще предложим услуги, базирани на WIMAX”Интервю

Малко повече от половин година след спечелването на търга за лицензия за безжични мрежи от типа “точка към много точки”, клас А, управителят на “Транс Телеком” Емануил Рафаилов застана пред в. “Компютри”, за да разкаже повече за готовността на неговата компания да предложи услуги, базирани на безжичната технология WIMAX. Припомняме ви, че след оспорвана битка телекомът спечели правото да закупи лицензия на рекордната за този сектор цена от 5 044 000 лв.

още...Велизар Соколов, СИБС: ”Искам потребителите да се запитат “Законно ли е това, което правя пред компюИнтервю

Наскоро Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС) и МВР проведоха акция срещу домашни интернет потребители, разпространявали нелицензирани файлове чрез торент система. Тази акция ще продължи ли и срещу създателите на сървърите, дали възможност нелегалната информация да бъде достъпна в интернет?

още...Биляна Христова, Logitech: “Иновация и дизайн – това е определящо за нашата компания”Интервю

Биляна Христова, PR и маркетинг мениджър за Гърция, Израел, Украйна и България в Logitech, е от онези слънчеви и енергични жени, които вършат работата си с хъс и увлечение. Близо шест години тя работи в една от водещите международни компании Logitech и споделя, че успява да се чувства у дома си във всяка една от страните, които са в нейния ресор. Тя прие да се срещне с представител на вестник “Компютри”, по време на кратката си визита в страната ни и да ни разкаже повече за Logitech като развитие, идеи и иновации.

още...Интервю с Теодор ЗаховИнтервю

Теодор Захов: “Очаквам до пет години да има пълна либерализация на пазара на фиксирани гласови услуги”.

още...Петнадесет години SBSИнтервю

Кирил Желязков, управител на SBS: “Истинската победа не е да изкачиш върха, а да се задържиш на него”. Сред работната атмосфера на софийския офис на една от водещите български ИТ компании “Специализирани Бизнес Системи” (SBS) се срещнахме с основателя и управителя на фирмата Кирил Желязков, за да разберем какво се случва с пазара на информационни и телекомуникационни технологии в момента и каква е формулата, за да бъдеш винаги на върха.

още...Интервю с Йоаким Бюрстрьом, BjurabИнтервю

Партньорството между “Атласком” и Bjurab е с кратка история (по-малко от година), но с обещаващо бъдеще. Bjurab е най-големият шведски производител на прожекционни екрани и един от лидерите в Европа. “Атласком” е добре познат дистрибутор на системи за презентация. Гамата екрани, произвеждани от Bjurab, покрива нуждите на пазара за домашно кино, бизнес приложения, професионална употреба и реклама. Пълна гама, качество и атрактивни цени от страна на Bjurab, позиции на пазара, компетентност и коректност от страна на “Атласком” са предпоставките, които вече превръщат това партньорство в успешен бизнес. Продукти на Bjurab бяха презентирани по време на състоялото се в София десето, юбилейно издание на изложението за информационни и телекомуникационни технологии “БАИТ Експо 2005”. Специален гост на “Атласком”, който лично представяше продуктите на компанията на посетителите на изложението, бе Йоаким Бюрстрьом, управляващ директор на Bjurab Sweden AB.

още...Иван Аржентински, управител на фирма “Алое Ко”, пред в. “Компютри”Интервю

Иван Аржентински, управител на фирма “Алое Ко”, пред в. “Компютри”

още...Дениза Чернаева, S&T – България: "ИТ пазарът в страната ни определено “се пробужда”Интервю

Дениза Чернаева, S&T – България: "ИТ пазарът в страната ни определено “се пробужда”. Компаниите започнаха да осъзнават и да формулират новите нужди на бизнеса си в смисъла на нетрадиционни до този момент решения”.

още...Стефан Станев, търговски и партньорски мениджър, “Cisco Systems – България”Интервю

По малко от месец след като Cisco представиха своите идеи и продукти, насочени към нуждите на средния и малкия бизнес (SMB) в България, ние представяме на вашето внимание интервю със Стефан Станев, търговски и партньорски мениджър, “Cisco – България”, който се съгласи да разкаже повече за визията на международната компания пред вас – нашите читатели.

още...Марияна Давидова, управител на “Давидов Електрик”Интервю

Марияна Давидова, управител на “Давидов Електрик”, пред в. “Компютри”

още...Интервю с Теодор Милев - директор на “Microsoft България”Интервю

Теодор Милев: “България се ползва с изключително добро име в Microsoft и има достъп до множество инвестиционни програми и схеми на компанията, които се използват за стимулиране на бързо развиващия се ИКТ сектор в страната ни”.

още...Ерик Дюма - вицепрезидент и мениджър за България на американската компания TumbleweedИнтервю

Ерик Дюма, вицепрезидент и мениджър за България на американската компания Tumbleweed

още...Радослав Воденичаров, генерален мениджър на Lenovo за БългарияИнтервю

Радослав Воденичаров, генерален мениджър на Lenovo за България

още...Юлиан Григоров - сервизен директор на “Xerox” за България и БалканитеИнтервю

Юлиан Григоров, сервизен директор на “Xerox” за България и Балканите, пред в. “Компютри”

още...Владимир Пейков, управляващ директор на "Алфа Грисин Инфотех"Интервю

Г-н Пейков, вашата компания стъпи на българския пазар в началото на 2005 г. Бихте ли разказали на нашите читатели подробности относно основния предмет на работа на "Алфа Грисин Инфотех"? Alpha Grissin Infotech S.A. е основана в Гърция преди 20 години и е водеща компания в изграждането на решения за строг контрол за компютърни зали, внос, дистрибуция и инсталиране на системи за непрекъсваемо захранване (UPS), поддържащо оборудване за IT и телекомуникационни центрове за стационарни и мобилни операции. Между нейните основни акционери е водещата група компании "Intracom SA". Alpha Grissin Infotech S.A. е развила и разширила своята дейност в широка зона извън Гърция, например в България и Полша, в областта на оборудването за поддръжка на информационни центрове и телекомуникации. Фирмата е изключителен дистрибутор и представител на Liebert Corp., Emerson Network Power, Liebert Hiross, Agenerators Control Сoncepts, Socomec и редица други водещи компании в конкретната област.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev