ИТ в България

БАИТ ЕКСПО 2008ИТ в България

От 4 до 8 ноември т.г. в Интер Експо и Конгресен Център – София, ще се проведе тринадесетото поред най-голямо специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии в България БАИТ ЕКСПО 2008.

още...БАИТ ЕКСПО 2007ИТ в България

Тази година изложението фокусира своето внимание върху навлизането на ИКТ технологиите в българското образование

още...Трети национален хакерски конкурс “Hack Attack” 2007ИТ в България

За трета поредна година Българска издателска компания, списание “Софтуер & Хардуер” и вестник “Компютри” организираха състезанието по мрежова сигурност “Hack Attack”, което се проведе в неделя, непосредствено след конкурса за хардуерни ентусиасти “100 GHz овърклок”. Сградата на Руския културно-информационен център приюти участващите, журито и публиката, която не бе никак малобройна – в това може да се уверите и от приложения снимков материал. Освен предварително заявилите участието си, на събитието се изявиха и мрежови специалисти, които пристигнаха буквално в последния момент. Общия брой на отборите бе пет, като един от участниците се включи самостоятелно в надпреварата.

още...Турнир по овърклок “100 GHz”, пето изданиеИТ в България

На 6 октомври на територията на Руския културно-информационен център се проведе петото издание на вече добре познатото състезание по овърклок “100 GHz”. Спор няма, че всяка година състезанието става все по-интересно не само като представяне на отделните участници, но и като подготовка от тяхна страна.

още...Международен технически панаир – ПловдивИТ в България

За 63-ти пореден път отваря врати Международният технически панаир в Пловдив – най-голямата изложбена проява в България и един от най-авторитетните делови форуми в Европа. Събитието ще продължи до 29 септември 2007 г. и има за цел да събуди интереса на чуждестранните компании към България. Мащабната инициатива ще срещне и стремежа на българския бизнес да заеме ново място в икономическата карта на Европа, като стане ядро на трансгранични инвестиционни проекти.

още...Над 250 инвеститори поискаха акции на СБС Свръхзаписването на предложените ценни книжа на компанияИТ в България

275 инвеститори поискаха да закупят акции на “Специализирани Бизнес Системи” АД (СБС) на подписката, свързана с първичното публично предлагане на акциите на компанията. В средата на миналата година акционерите на СБС гласуваха за увеличение на капитала до 5 млн. лв. чрез публично предлагане на Българската фондова борса. Обект на първичното публично предлагане бяха 33 620 обикновени акции с номинална стойност 50 лв. и емисионна стойност 68 лв.

още...IT компании излизат на борсатаИТ в България

Две от големите компании в IT сектора - Специализирани бизнес системи и Бианор, излизат на борсата. Така инвеститорите вече ще могат да влагат капитала си и в книжата и на дружества от компютърния бизнес. Т. е., случи се това, което отдавна трябваше да стане – фирми от най-динамично развиващия се пазар да оперират със свежи пари. Всъщност, сред основните цели на фирмите е да «превърнат» част от персонала в акционери, което ще създаде допълнителни стимули и лоялност към тях.

още...Изобилие от софтуерни решения на Пловдивския панаирИТ в България

Голям брой софтуерни продукти можеха да бъдат видени на провелия се в Пловдив между 25 и 30 септември Международен технически панаир. Изложението, което тази година събра 3548 фирми от 49 държави, се радваше на голям интерес от страна както на представителите на българските и чуждестранните фирми, така и на крайните потребители. Участниците бяха с 378 повече в сравнение с миналата година, а заетата площ – с 20 000 кв.м повече.

още...Българска Издателска Компания продава офис.ИТ в България

Българска Издателска Компания продава офис.

още...ИT в българското училище – мираж или реалност?ИТ в България

Според най-новата информация българското правителство е приело актуализирана Национална стратегия и план за действие за въвеждане на информационно-комуникационни технологии в училищата. Според нея през следващата година на всеки 10 ученици ще има поне по 1 компютър.

още...Rapid E-LearningИТ в България

През последните три години използването на E-Learning се увеличи значително (естествено, това не са данни за България). Компании от всякакъв мащаб започнаха все повече да разчитат на интернет базираното обучение, за да осъществят в съкратени срокове тренировъчните програми за своите служители. Според едно изследване 89 % от компаниите се нуждаят от реализиране на курсове за електронно обучение за срок от три седмици или по-малко.

още...E-Learning – още един моден термин или реална алтернатива?ИТ в България

Въпреки че се използва от много години, терминът “E-Learning” все още не е достатъчно популярен. За радост в последно време това се променя и все повече стават хората, които не само са чували за тази възможност, но и са се докосвали до нея. Както в много други ИT области обаче, и тук възрастта на човека има голямо значение и хората от по-старото поколение или не са запознати достатъчно добре с предимствата на дистанционното обучение, или изцяло го отричат.

още...Виртуален университет?ИТ в България

През 2000 г. беше разработена и приета стратегия, наречена “е-Европа”, с водеща идея “Едно информационно общество за всички”. Тази инициатива е част от усилията за повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика и превръщането й в икономика, базирана на знанието. За да се преодолее очевидното изоставане на нашата страна в областта на ИКТ, на 18 май 2004 г. беше обявен стартът на националната програма “i-България”.

още...Отборът по математика на СМГ замина за ХонконгИТ в България

Българските участници на Деветото световно математическо състезание за ученици - отборът на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", заминаха вчера за Хонконг. Учениците, спонсорирани от "КейбълТел", са избрани след строга селекция, проведена от Съюза на математиците в България. Отборът се състои от четирима участници, двама от шести и двама от седми клас. Виктор Вълчев, Кубрат Данаилов, Камелия Белчева и Ива Дичева са четиримата избраници.

още...Ati вдига летвата с нов мобилен чипИТ в България

Канадската компания зарадва привържениците на преносими компютри с игрови възможности с най-новото попълнение в линията Mobility Radeon - X800 XT. Това ще е най-производителното графично решение, което фирмата предлага за момента. То ще бъде използвано в най-скъпите преносими компютри от клас DTR, използвани от ентусиасти и геймъри.

още...НакраткоИТ в България

Juniper Networks разшири продуктовото си портфолио От "Датаком" обявиха, че английската компания Juniper Networks е приключила процеса по придобиване на лидера в технологиите за оптимизиране на WAN - Peribit Networks. Компанията, която е основана през 2000 г., разработва устройства за оптимизация на WAN. Платформите и софтуерът на Peribit Networks предоставят на клиентите увеличен WAN капацитет и по-бързо действие на устройствата. Решенията на Peribit Networks значително подобряват действието на приложенията в WAN. Продуктите им са инсталирани в ИТ инфраструктурите на повече от 900 корпоративни клиенти по света.

още..."Стемо" финализира проекта за компютъризация на българските...ИТ в България

От фирма "Стемо", която спечели четири от петте лота на търга за доставка на компютърни работни станции, предназначени за българските училища, обявиха, че вече приключва и вторият етап от доставката на компютрите. Според проекта фирмата трябва да достави компютри в София, София-област, Южна, Западна и Източна България. Припомняме ви, че процедурите за 20 000 работни станции, които се проведоха през април, бяха разделени по регионален признак. Бяха организирани и още четири тръжни процедури за периферна техника, включваща 2400 лазерни принтера; 2400 скенера; 2400 мастиленоструйни принтера (търгът също бе спечелен от фирма "Стемо"); 2400 непрекъсваеми токозахранващи устройства. Тръжните процедури бяха проведени по методиката за избор на най-ниска оферирана цена при твърди технически параметри.

още...Бизнесът и администрацията заедно ще решават проблемите в...ИТ в България

В края на юни бе учреден Консултативен съвет в областта на телекомуникациите, който ще работи към Комисията за регулиране на съобщенията. Органът е създаден по инициатива на КРС и в него ще участват представители на големите телекомуникационни компании, на държавната администрация и на всички професионални браншови сдружения.

още...Първи "Novell SuSE Linux" център за обучение и...ИТ в България

Компанията Linux Business Solutions (LBS) стана първият на Балканския полуостров център за обучение и сертифициране на "Novel SuSE Linux". Това обявиха на пресконференция управителят на фирмата Румен Христов, Веселин Янков от "Novell България" и Светлин Йорданов от фирма ESCOM – дистрибутор на продуктите на Novell за страната.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev