Мобилни компютри

Acer Aspire One – реалният конкурент на EEEPCМобилни компютри

Преди около година Asus представиха EEEPC, който постави основите на нов клас преносими компютри, т.нар. netbook – свърхкомпактни и в същото време сравнително евтини преносими компютри с "достатъчна" производителност. Първоначално проектът на Asus беше насочен към децата и потребителите, които по принцип не ползват компютри, но както се оказа привлекателността на концепцията беше огромна и за много от останалите потребители.

още...Aspire 8920G – новият скъпоценен камък на AcerМобилни компютри

Преди известно време (всъщност повече от година) ви представихме доста подробно новия (за тогава) представител на мобилната продуктова линия на Acer – Aspire 5920G. Още тогава компанията нарече машината “скъпоценен камък” (Gemstone), което стана нарицателно за върховите модели преносими системи.

още...Скъпи геймърски преносими компютри – има ли такова “животно”?Мобилни компютри

В днешно време вече почти нищо не може да ни учуди, особено когато става дума за ИT света и възможностите му. Развитието на пазара позволява на производителите да правят какви ли не нови разработки, както и да предлагат доста интересни продукти, които да задоволяват прищевките дори на 0,01 % от потребителите по света. Както се казва, за всеки влак си има пътници и за всяка пазарна ниша си има потребители. Това важи дори когато говорим за геймърски преносими компютри.

още...G2S – геймърското чудовище на ASUSМобилни компютри

Напоследък свикнахме да ви говорим за компактност, за малки по размер лаптоп системи, за ниско тегло и дълго време на автономна работа на машината. Разбира се, всичко това е много хубаво, но пък другата крайност също има своите предимства – голям дисплей, сериозни по възможности процесор и графичен ускорител, много екстри и т.н. Затова сега ще ви представя една противоположност на ултрапреносимите компютри във всяко едно отношение – ASUS G2S е голям и стабилен лаптоп, който респектира с хардуера, с който разполага. ASUS има общо 5 представители на G2 фамилията, но реално G2S е най-новият и най-сериозният от всички. В този екземпляр не би трябвало да търсите нито голяма мобилност, нито дълъг живот на батерията. Тук идеята е една – производителност и сериозни възможности. Но нека обърнем малко повече внимание на спецификациите на G2S.

още...ASUS C90S Notebook: преносим компютър с възможност за ъпгрейдМобилни компютри

При закупуване на преносим компютър често се налага да правим компромиси – голяма изчислителна мощ срещу по-кратък живот на батерията и увеличено тегло или пък по-приемливо тегло, но липсваща опция за ъпгрейд.

още...Бизнес лаптопи от среден класМобилни компютри

Развитието на индустрията за преносими компютри доведе до сериозна конкуренция между производителите. През последните месеци видяхме доста нови модели, които претендират не само за сериозна функционалност, но и за ниска цена. Поради тази причина в днешно време човек може да си вземе много прилична мобилна система за неголяма сума и не само да бъде доволен от покупката, но и да реши изобщо да не се връща към десктоп платформата. Затова, а и поради други причини в този материал ще ви запозная с няколко модела бизнес лаптопи от среден клас, които обаче притежават възможности не само за работа и осигуряване на желаната мобилност. Някои от тях предлагат и сериозни гейминг възможности и мултимедия. Ще разгледам за вас три модела преносими компютри от различни марки и с различна (в известна степен) комплектовка, като предпочитането на всеки един от тях ще бъде продиктувано не само от цената, но и от наличието на по-голям дисплей или пък, както вече споменах, на по-стабилни 3D възможности. Но за това – след малко.

още...Packard Bell EasyNote S5014 – евтината бърза мобилна системаМобилни компютри

Много любопитно се получава, когато при излизането на нова технология всички погледи са насочени към нея. Това се наблюдава и при мобилните компютри, където в момента аудиторията следи развитието на двуядрените Intel- и AMD-базирани преносими компютри. Това, на което не се обръща почти никакво внимание, е по-старата версия на Centrino – онази, която доскоро бе най-хвалената и най-използваната, базирана на процесорите Intel Pentium-M Dothan. PackardBell обръщат внимание на факта, че Pentium-M все още има какво да покаже и може да се бори с големите си двуглави батковци – EasyNote S5014 е доста красноречив пример.

още...Двуядрени бизнес лаптопи с широко предназначениеМобилни компютри

Еволюцията при мобилните компютри съвсем логично доведе до внедряване на много от десктоп идеите за ускоряване на работата. Ето защо не трябва да се учудваме, когато един лаптоп съвсем спокойно може да демонстрира производителност, на която дори притежателите на бързи настолни машини могат да завидят. Все пак нека не забравяме, че Intel със своята технология Centrino Duo първи въведоха двуядрените процесори в преносимите компютри и превърнаха този клас машини в напълно конкурентоспособни продукти с много широк спектър на приложение.

още...Мобилност и ACPIМобилни компютри

Несъмнено на всекиго прави впечатление огромната разлика във времената на работа на съвременните лаптопи. Ако оставим настрана Centrino платформата на Intel, съществуват различни конкурентни системи, предлагащи солидно време на работа. Редом с тях стоят почти идентични, при които времето е в рамките на разочароващите час и половина до два часа. Защо всъщност се получава така?

още...Възползвайте се от всичко, на което е способен лаптопът ви!Мобилни компютри

В настоящата статия ще ви подскажа как с помощта на някои допълнителни компоненти бихте могли да увеличите продуктивността по време на работа със своя мобилен компютър, независимо дали разполагате с преносима машина от DTR клас, или пък с малък, ултрамобилен преносим компютър. Статията ще е от полза както на собствениците на съвсем модерни преносими компютри, така и на потребителите, разчитащи на услугите на мобилни ветерани.

още...Turbo-X Coeus II – Merom достигна и до БългарияМобилни компютри

През последните месеци Intel направиха фурор при настолните компютри благодарение на новите си процесори Core 2 Duo. Малко след тяхното анонсиране през юли беше представена и мобилната им версия, базирана на ядрото Merom.

още...Intel World AheadМобилни компютри

През последните няколко години доста от големите компании надълго и нашироко разгласяваха в подробности своите програми за осигуряване на достъп до високи технологии за развиващите се страни. След като AMD “повлече крак” със своята програма 50х15, към нея се присъедини и VIA с РС-1. Изглежда, настана време за появата на трети играч и този път името му е Intel.

още...Acer Aspire 5651AWLMi – двуядрена мултимедийна платформаМобилни компютри

От известно време хит на пазара, естествено, са двуядрените мобилни системи, които съумяват да предложат доста сериозна производителност въпреки малката си опаковка. Все пак усъвършенстването на технологиите позволява дори в подобни умалени размери да се поберат доста сериозни компоненти. Ако се върнем няколко месеца назад, ще видим, че Acer бяха едни от първите производители на преносими компютри, които показаха на пазара двуядрени машини с процесорите Intel Core Duo, като наред с това тези системи притежаваха и сериозно 3D ускорение чрез средния клас графични чипове на ATI от серията Radeon X1600.

още...Alienware Aurora m9700: геймърският лаптопМобилни компютри

С появата на SLI и Crossfire технологиите графичната производителност при десктоп гейминг системите се повиши драматично. Благодарение на това потребителите вече могат да се насладят на страховити резолюции и впечатляващи нива на детайлите, без това да се отразява пагубно върху фреймрейта по време на игра.

още...Първи лаптоп с възможност за замяна на компонентитеМобилни компютри

Всеизвестни са предимствата на преносимите компютри, но те имат и някои недостатъци. Един от тях е липсата на стандартни компоненти, което прави обновяването им много трудно и същевременно повишава общата цена на системата. Разбира се, дори и сега част от модулите могат да се заменят с по-добри, като например оперативната памет, твърдият диск и процесорът в някои редки случаи, като не бива да забравяме и опитите на nVidia в тази област с MXM стандарта за видеоконтролери. Но всичко това до голяма степен отново е обвързано с конкретния модел и производител на конфигурацията.

още...BENQ Joybook R53EGМобилни компютри

Ако обърнете внимание на фирмената политика на BENQ относно желанието на компанията да направи потребителите си колкото се може по-щастливи и доволни от закупените от BENQ стоки, то не е случайно и използването на името Joybook, което може да се приеме повече като система за развлечение, отколкото просто като преносим компютър.

още...Intel Centrino и USB2.0 + WindowsXP – изненадващо енергоемка комбинацияМобилни компютри

Едва ли някой от вас се е замислял дали всичко в новия му Centrino базиран преносим компютър е изрядно. Kогато става дума за батерията, от която пряко зависи времето за автономна работа на системата, потребителят дори е още по-заинтересован всичко да е в ред. Но както ще се убедите от редовете по-долу, вашата Intel базирана мобилна система може би не ви предоставя максимума от време за работа в режим на батерия.

още...ASUS A6Ja – двуядрена геймърска мощностМобилни компютри

Като един от новаторите в областта на преносимите (и не само) системи, ASUS неизненадващо бяха от няколкото по-първи производители, готови със своя версия на мобилен компютър, който използва новата мобилна технология Intel NAPA, работеща на базата на двуядрените процесори Yonah, новите чипсети i945PM и Wireless възможности. В комбинация с мобилна графична платка от висок клас, тези преносими компютри започват новата ера на борба с настолните системи за финансите на потребителите. В настоящата статия ще ви представим модела A6Ja на тайванската компания ASUS, който ни направи много положително впечатление.

още...Лаптопът за 100 долара е все по-близко до реалносттаМобилни компютри

Организацията “One laptop per child” (в превод “Лаптоп за всяко дете”) обяви официално, че ще използва Линукс на своите евтини системи. Въпреки това водещият проекта Николас Негропонте сподели, че Линукс страда от същите проблеми, които се срещат при Windows – тежест на операционната система. Той е заявил в своя реч на LinuxWorld Conference, че хората, разработващи Линукс, вече не мислят за малките, бързи и леки системи. Вместо това Линукс в момента “прилича на много дебел човек, който изразходва голяма част от енергията си, за да придвижва своите килограми”.

още...Ultra-Mobile PC – еволюция или революция?Мобилни компютри

Преди броени седмици в интернет беше започнала да се движи информация за нова хардуерна разработка на Microsoft. Слуховете, свързани с тази компания, винаги са били много и голяма част от тях така са си и оставали непотвърдени. Поредният беше за устройство, скрито под тайнственото име Origami. В самото начало се очакваше, че това ще бъде портативна игрова конзола, подобна на Sony PSP или Nintendo DS.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev