Мобилни телефони

Nokia E66-телефон за всичко и за всекиМобилни телефони

След изключително успешния си смартфон E65 от компанията Nokia обявиха и пуснаха на пазара следващия модел от тази серия, никак не изненадващо носещ името Е66. Именно след появата на предходния апарат от Eseries, компанията започна да обработва продуктите си, така че те да добият имиджово оформление. Това бе плавен преход от смелите ярки цветови решения към телефони с надежден метален корпус и сериозно излъчване. Дизайнът на Nokia E66 донякъде е консервативен, а интересното е, че същото може да се каже и за програмното му оформление, но въпреки това продуктът е изключително интересен като цяло.

още...Samsung PIXON M8800Мобилни телефони

Мобилните телефони с камери за няколко години претърпяха своето развитие и "борбата на мегапикселите" вече придобива невиждани размери. Отдавна забравени са моделите, които разполагаха с по една VGA камера. Вече започна да се говори за 2, 3 и 5 мегапикселови камери в мобилни телефони, а тази есен на пазара има нов хит – 8-мегапикселова камера в смартфон. Надпреварата като че ли няма да спре скоро…

още...Nokia N85 и N79 - Мултимедията има нов синонимМобилни телефони

Мултимедията вече трайно се настани в света на смартфоните и от месец на месец, почитателите на мобилното забавление биват радвани от все по-богат избор и асортимент от модели. Едни от най-популярните мултимедийни смартофни, тези на Nokia, дори съумяват да образуват помежду си конкуренция, която разбира се ражда още повече продажби за компанията и по-добро качество за клиентите на мобилната връзка.

още...Microvision и Motorola с уникален мобилен телефонМобилни телефони

По време на тазгодишното изложение CES видяхме първите прототипи на работещи проектори от клас “пико”, т.е. с изключително миниатюрни размери. Патентованият вече продукт е собственост на Microvision и може да се използва за вграждане в портативни устройства, като мобилни телефони, игрови конзоли и преносими компютри. С него е възможно всяко джобно устройство да се ползва и като проектор, за да генерира изображения върху специален екран или просто на стената в някое по-затъмнено помещение.

още...KingSharp MP02 – две SIM карти в един GSMМобилни телефони

Когато говорим за GSM или мобилни телефони, почти винаги на преден план излизат добре познати търговски марки като Nokia или Sony Ericsson, но всъщност има и други, не толкова познати производители, които поради липса на предлагане на нашия пазар така и не получават нужното внимание. CECT, китайски производител на мобилни телефони, е един от тях. Отскоро обаче българският потребител има алтернативата да си закупи един от моделите на тази компания. В този материал ще ви представя един от телефоните, базирани на Windows Mobile, поддържащ две SIM карти и притежаващ голям дисплей с тъчскрийн способности. Представям ви модела KingSharp MP-02.

още...Sony-Ericsson W950i – нещо повече от GSMМобилни телефони

Отдавна GSM апаратът не е това, което беше преди години. Ако сте свикнали да го използвате предимно като слушалка, в днешно време това ще означава да оползотворявате около 0,0000001 % от възможностите на телефона. Особено когато говорим за т.нар. смартфон апарати, притежаващи цяла операционна система и куп глезотии, които определено отдалечават този тип GSM от общото понятие. Но това определено не е причина да се оплакваме, нали така?

още...Интересни фактиМобилни телефони

30 % от общия брой потребители на 3G мрежи са в Япония Пет години след старта на 3G мрежите в Япония през 2001 г., в страната има повече от 30 милиона абонати на мобилните услуги от трето поколение. От ноември 2004 г., когато e пусната първата услуга за даунлоуд на съдържание чрез 3G мрежи, са свалени общо 5 млн. песни.

още...Телекомуникации от ново поколениеМобилни телефони

Разцветът на компютърната индустрия през 80-те години, последван от бума на интернет и безжичните технологии през 90-те, претърпява своето естествено развитие в ХХI век, който със сигурност ще премине под знака на телекомуникациите. Нуждата от бърз и скоростен интернет, както и от висококачествени мобилни услуги, подкрепяна от развитието на индустрията в областта на лаптопите, PDA устройствата и телефоните с камера, спомогнаха на пазара да се появят т.нар. мрежи от трето поколение (3G).

още...Стандартите за връзка с интернет при мобилните телефониМобилни телефони

Макар и отдавна станала част от ежедневието ни, безжичната мобилна връзка представлява бурно развиващ се клон от информационните технологии и постоянно има какво ново да покаже. За сравнително малкия отрязък от време, в което съществуват и се утвърждават – едва две десетилетия, мобилните комуникации преминаха през няколко различни степени на развитие, наричани “поколения” от специалистите.

още...Siemens S75 – високият клас бизнес телефон на BENQ-SiemensМобилни телефони

Въпреки, че на Cebit 2006 компанията анонсира доста модели, сега ще ви представим един вече не толкова нов, но все още актуален мобилен телефон от последните GSM апарати с марка “Siemens”. Става дума за S75, който бе обявен преди няколко месеца, но дори в момента се противопоставя много успешно на своите конкуренти.

още...LG GSM телефони от ново поколениеМобилни телефони

S5200 С тегло от само 92 грама и 64 bit полифония, LG S5200 е единият от двата модела “slide” GSM апарати, които ще ви представим. 256k TFT дисплей предлага разделителна способност 160 х 120 пиксела и на фона на общата големина на апарата изглежда по-скоро голям.

още...UMTS – минало, настояще и бъдещеМобилни телефони

Технологиите за клетъчните мобилни телефони продължават да се развиват с все по-бързи темпове, а нашата страна в последните години се старае да не изостава от световните тенденции и дори в отделни моменти се появяват софтуерни разработки, които се опитват да внесат иновативен полъх и да застанат на гребена на световната мобилна вълна. Доскоро дори стандартният мобилен телефон беше мечта за средностатистическия потребител, но днес вече всички специалисти и маркетингови анализатори определят пазара като пренаситен със стандартните услуги от второ поколение (всъщност се говори за 2G и междинната 2.5G технология, позната и като EDGE) и усилено се търсят различни алтернативи за създаването на мрежи от трето поколение (3G).

още...Рингтон Топ 100Мобилни телефони

Първата национална класация на най-популярните рингтоновe за мобилни телефони стартира в края на миналия месец. Организаторите "М Телеком", "ИМС" и "Българският Топ 100" споделят, че класацията ще бъде ръководена изцяло от зрителския интерес. В началото класацията ще се състои от 5 места (рингтона), като всяка седмица ще има по три нови предложения. Зрителите ще могат да изпращат SMS за любимия си хит в полифоничен рингтон вариант, като по този начин ще определят подредбата в класацията.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev