Монитори

DELL UltraSharp 3008WFP – 30” чудовище за домашно киноМонитори

Хитът през последните месеци е закупуването на широкоекранен LCD дисплей с диагонал на матрицата от поне 19”. Цените обаче паднаха дотолкова, че изведнъж 19” се превърнаха в нещо съвсем обикновено и едва ли не подходящо предимно за домашно ползване за игра на пасианс. Потребителят се насочи към 20” модели, а от началото на 2008 г. 22” WIDE вариантите привличат все повече внимание, понеже цените им станаха много привлекателни.

още...L222WS - Атрактивен 22" LCD дисплей от LG ElectronicsМонитори

Въпреки че CRT технологията вече отстъпи на LCD, що се отнася до наличните актуални модели монитори на пазара, тепърва ще видим как широкоекранните LCD дисплей от своя страна ще започнат да превъзхождат своите “нормални” събратя не само като възможности, но и като ценово ориентиране. Наличието на 19” Wide LCD има своите предимства пред 19” Normal LCD, а какво да кажем, ако диагоналът е по-голям? Ако например разполагате с 20” или дори 22”.

още...L245WP – 24” PIP LCD дисплей от LG ElectronicsМонитори

Отдавна отмина времето, когато се радвахме на 15” и дори 17” LCD дисплеи и сравнявайки ги с CRT, намирахме голямата разлика за нас и очите ни. В днешно време размери като 17” и 19” са нещо съвсем нормално, повечето потребители се ориентират към 20”+ модели, а отскоро и по-специално към широкоекранните (Wide) варианти. Това е съвсем логично, защото използването на монитора за домашно кино или други подобни видеозабавления е изнесено на преден план и wide концепцията много добре пасва на тази насока на употреба.

още...Преглед на LCD дисплеи за домаМонитори

Може да се каже, че популяризирането на LCD дисплеите отдавна вече е отминал процес. Следващата логична стъпка, която предстои, е постепенното преминаване към wide-screen модели, които предлагат доста предимства пред стандартните екрани с формат 4:3. Въпреки това в момента се намираме по-скоро в процес на преход, ето защо все още е рано категорично да се отсъди: “Да, бъдещето е на широкоекранните дисплеи!”. Поради това сред подбраните за прегледа модели има както широкоекранни модели, така и обикновени варианти.

още...LCD дисплеите – в какво да внимавамеМонитори

В последно време LCD придобиха съвсем друг статут – вместо луксозни монитори, за каквито бяха считани преди, те вече са нещо съвсем обикновено. От една страна, това стана благодарение на сериозното понижаване на цените им, а от друга – благодарение на значителното подобряване на техните характеристики. В интерес на истината обаче, това “подобряване” е не толкова в резултат на навлизането на нови технологии... колкото благодарение на промени в начина на характеризиране на дисплеите.

още...FP241WZ – новият мултимедиен LCD на BENQМонитори

Няма спор, че LCD дисплеите съвсем скоро тотално ще превземат пазара и никой няма дори да се сеща за добрите стари CRT монитори, които допреди няколко години бяха (почти) единствената възможност за монитор за компютърната ви система. Сега обаче положението е повече от различно и LCD не само че превзема компютърните системи, но се позиционира доста добре и при телевизорите. BENQ е компания, която обича да предлага повече от интересни продукти на своите потребители, като понякога изненадва дори запознатите с този пазар хора. И докато говорим за LCD, ще ви кажа, че сега изненаданите сме ние, които имахме възможността да видим и тестваме в редакцията FP241WZ.

още...Бъдещето на HDMIМонитори

Още когато аналоговата връзка с монитора и въобще с устройствата за изобразяване на видеосигнал стана достатъчно неадекватна, за да обслужва новите стандарти при видеоизображението, се разбра, че бъдещето, освен че е цифрово, е също така и неясно. DVI стандартът бе началото на едно ново развитие на технологиите, а в момента HDTV става все по-интересна и привлича все повече потребители на своя страна. Високата дефиниция не само предлага много по-качествено изображение, но и помага за създаване на собствено кино в домашни условия. И не само това.

още...MultiSync 2690WUXi – новият 26” широкоекранен LCD на NECМонитори

Всяка една от големите компании производители предлага и много висок клас продукти, които се отличават както от конкуренцията, така и от останалите модели на компанията. В случая потребителят може да бъде сигурен, че получава наистина най-доброто, на което този производител е способен. Тук ще стане дума за най-доброто, което NEC може да ви представи в областта на широкоекранните LCD дисплеи – говорим за MultiSync 2690WUXi.

още...Дисплей с въглеродни нанотръбиМонитори

След като разгледахме SED дисплеите в един от предишните броеве на вестника, както и възможностите за тяхното приложение, идва време да ви представя една нова и интересна разработка на Samsung. Става въпрос за дисплеи, използващи въглеродни нанотръби, чрез които е възможно комбинирането на луминофорната технология (както и при SED) с дебелина на екрана от едва няколко сантиметра. И докато производството и практическото навлизане на SED се затруднява от необходимостта от изцяло нови производствени линии, дисплеите с въглеродни нанотръби ще използват вече съществуващите.

още...19-инчови LCD монитори за дома и офисаМонитори

Отмина периодът, когато LCD дисплеят беше някакъв лукс за повечето потребители и закупуването му бе свързано с инвестиране на голяма сума пари в сравнение със CRT предложенията. Още по-интересен факт, подкрепящ тези думи, е доста намалялото търсене на CRT за сметка на LCD и оттам и по-ограниченият внос на CRT монитори. Практически в момента трудно ще намерите хубав масов CRT продукт с големина 19“, докато при LCD моделите това е повече от елементарно. Няма отново да се спирам на предимствата (и няколкото недостатъка) на LCD спрямо CRT, а по-скоро ще разгледам няколко модела 19“ (и един 17“) LCD-та, които много добре биха паснали както на вашата нова (или обновена) домашна настолна система, така и на офис машината. Някои биха казали, че 19“ са прекалено много за една офис система, но при непрекъснато падащите цени на LCD-тата е нормално да се ориентираме към по-голям диагонал на матрицата. Така да се каже, в момента 15“ са тотална отживелица и нещо, което не си струва да се гледа дори в LCD вариант, а за сметка на това 19“ големина има идеята да замести 17“ като стандарт.

още...SED дисплеите – комбинация от LCD и CRTМонитори

Как бихте реагирали, ако разберете, че съществува екран, използващ хибридна технология между LCD и CRT дисплеите? Говоря за CRT монитор или телевизор, използващ електронна пушка, но въпреки това дебелината му е колкото на LCD екран. Невъзможно? Да видим...

още...Belinea 1925S1W – широкоекранен 19” LCD дисплейМонитори

Развитието на LCD технологиите помогна за усъвършенстването на този вид дисплеи в доста посоки. Една от тях е възможността да се произвеждат широкоекранни модели за масовия пазар. За това помогна и популяризирането на технологията като цяло, но в миналото едва ли някой е очаквал да може така лесно да си намери широкоекранен LCD монитор на прилични цени. Като говорим за цени, трябва да уточня, че към момента LCD застрашително слиза до нива, където ползата от притежаването на CRT-базиран монитор почти губи своя смисъл. Така насочеността ви към определени модели и дизайн е повече от важна, защото подобна покупка би била за доста години напред.

още...SED дисплеите - комбинация от LCD и CRTМонитори

Как бихте реагирали, ако разберете, че съществува екран, използващ хибридна технология между LCD и CRT дисплеите? Говоря за CRT монитор или телевизор, използващ електронна пушка, но въпреки това дебелината му е колкото на LCD екран. Невъзможно? Да видим...

още...Видовете LCD матрициМонитори

Почти не съществува човек, който поне веднъж в ежедневието си да не е чувал за съкращението LCD. За много потребители обаче LCD (или Liquid Crystal Dipslay) представлява определена технология, която се свързва единствено с недотам новите и доста популярни тънки и леки монитори.

още...Gadmei TVBox – да превърнем евтиния монитор в скъп телевизорМонитори

На страниците на миналия брой направихме подробен обзор на част от моделите тунери, които японската компания Gadmei предлага и предоставя на българския пазар. Тяхната идея бе да превърнат обикновената настолна система в мултимедиен център, в който, докато сърфирате в интернет, да гледате любимото телевизионно предаване върху отделен прозорец от работната област.

още...Smart Star TM77PR – евтин, но качествен LCD дисплейМонитори

От няколко броя насам ви представям най-разнообразни бюджетни (а понякога и доста по-скъпи) модели на TFT дисплеи, еднакво подходящи за домашната и работната настолна система. Днес искам да акцентирам върху поредния бюджетно ориентиран модел от ниския ценови клас, носещ името Smart Star TM77PR.

още...Asus PW191 – 19-инчов TFT звяр за дома и офисаМонитори

Преди година и половина тайванската компания Asus, позната най-вече като производител на дънни платки и видеоконтролери, започна да предлага нови продукти: охладители за процесори, захранващи блокове за десктоп системи и... не на последно място – TFT монитори. Въпреки че все още не може да се говори за богат асортимент от предлагани LCD дисплеи, компанията вече анонсира много успешно първите си 17-инчови модели PM17TS и PM17T.

още...Matrox TripleHead2Go – тройна мобилна визияМонитори

Въпреки че все още са прекалено далече от средностатистическия потребител, конфигурациите с три монитора на единична система вече отдавна не са новост. Преди време това беше една от уникалните характеристики на графичния адаптер Matrox Parhelia, който не успя да се пребори с върховите продукти на ATI и nVidia и в крайна сметка беше позициониран като решение за 3D работни станции.

още...Пикселна скорост при LCD дисплеите – митове и заблудиМонитори

Днес, когато краят на старите CRT технологии се вижда, отвсякъде ни заливат реклами на новите LCD (течнокристални) дисплеи. Безспорно е, че те са бъдещето, но все още при тях съществуват някои недостатъци, които продължават да забавят повсеместната им инвазия. В тази статия няма да се спираме на безспорните им предимства, а още веднъж ще разгледаме един от главните им недостатъци, но от малко по-различен ъгъл. Става дума за времето на реакция на пикселите. Може би сте наясно какво означава този термин, или поне ви е направила впечатление една неизменна част от рекламите – скоростта на превключване на пикселите.

още...Паралелна работа с два CRT монитораМонитори

Независимо с какво се занимавате, опцията за инвестиция във втори монитор не е за пренебрегване. Това важи с особена сила в сферата на професионалните фотографи, дизайнери, 3D аниматори, CAD/CAM разработчици и т.н., където буквално всеки пиксел от работното поле е от значение.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev