Мултимедйини програми

Фото трикове с Morpheus - Photo Animation Suite Standard 3.10Мултимедйини програми

Преди години единствено професионалистите имаха достъп до сериозните, скъпи софтуерни приложения за работа със снимки, но този период вече е в историята. Благодарение на популяризирането на цифровите фотоапарати и мобилните телефони снабдени с камера, бюджетните приложения за обработка на изображения вече наброяват стотици. С повечето тях се работи съвсем лесно, без да се налага човек да прочита подробно документацията към конкретната програма.

още...Button Shop 3 – стилни и професионални бутони за вашия сайтМултимедйини програми

Ако желаете да представите сайта си по възможно най-ефектния начин или просто искате визията му да е повече от перфектна, но все пак смятате, че има нещо, което не достига, може да потърсите помощта на програмата, с която ще ви запозная в тази статия – Button Shop.

още...FreeRIP - безплатно решение за качествено рипване и конвертиране на аудиоМултимедйини програми

FreeRIP е полезен и практичен инструмент, с който се работи лесно и не се изискват твърде задълбочени познания в областта на аудиообработката. Все пак е добре да сте наясно с някои основни неща, най-малкото за да настроите оптимално програмата за работа. Въпреки че е напълно безплатна, тя поддържа доста широк набор от функции и възможности.

още...D3DGearМултимедйини програми

В този материал ще си поговорим за новата версия на D3DGear – малък, но много мощен инструмент за запис на екранни снимки и видео от 3D приложения и в частност игри. Програмата работи както с DirectX, така и с OpenGL. Може би вече сте се сблъсквали с този проблем – невъзможността за запазване на скрийншотове и най-вече на видео с вашите постижения в определена игра. D3DGear работи във фонов режим и ще ви помогне за разрешаването му. От няколко години съм въвел традиция да си запазвам сейв файловете от игрите точно преди техния край. Сега се запитах – а защо да не си записвам и филмчета с предсмъртното издихание на злодеите? Това вече е напълно възможно.

още...AVCHD видеоредактиране Corel Ulead VideoStudio 11 Plus и Pinnacle Studio 11 UltimateМултимедйини програми

Софтуерните приложения Ulead VideoStudio 11 Plus от Corel и Studio 11 Ultimate на Pinnacle Systems са едни от първите комерсиално насочени видеоредактиращи приложения, които са съвместими и с по-новия от двата високорезолюционни видеоформата, а именно AVCHD (Advanced Video Codec High Definition). Преди време ви запознах с предходната версия на Ulead VideoStudio – 10 (за пълната статия посетете адрес http://www.computers.bg/statia.php?mysid=787&t=14), в която се поддържа единствено работа с HDV (High Definition Video) компресирани материали. За по-стария видеоредактор от Pinnacle пък е писал колегата Адриан Банчев.

още...RealPlayer 11 – повече от мултимедиен плеърМултимедйини програми

RealNetworks е една най-старите компании, създаващи мултимедиен софтуер за поточно слушане на аудио и възпроизвеждане на видео в интернет. Нейният софтуер RealPlayer практически се е превърнал в едно от основните приложения въпреки изключително сериозната конкуренция. Самият RealPlayer никога не е бил сред предпочитаните от мен програми заради тенденцията да натрапва спонсорирано съдържание в “лицето” на потребителя. В най-актуалната си 11-а версия, която все още не е финализирана, въпросният плеър е мутирал дотолкова, че бих казал, че той вече ми допада, макар малко или много да бях предубеден спрямо него, най-вече заради негативните черти, характерни за предходните му вариации.

още...Софтуерните видеоплеъри и Windows VistaМултимедйини програми

Въпреки че новата операционна система на Microsoft – Windows Vista, се появи преди почти половин година, все още много програми не са съвместими с нея. За съжаление идентично е положението и при софтуерните видеоплеъри. Естествено, имате възможност за избор, но той не е толкова богат, както при XP. Независимо че някои от приложенията, които бях решил да изпробвам, се инсталираха безпроблемно под Vista, при опитите ми да ги стартирам или да заредя файлове с тях се сриваха. Други пък изобщо не желаеха да се инсталират. Подобен, малко странен и съвсем изненадващ е случаят с доказалия се WinDVD на Intervideo, който на теория и според официалната информация е напълно съвместим с тази операционна система. На практика обаче версията 8.0.6.109, достъпна за сваляне по време на написването на статията от официалния сайт, доказа, че това съвсем не е така. Странно, но инсталаторът желаеше да инсталира прекалено стара версия на DirectX 9.0 – от февруари 2006 г., преди да продължи с копирането на основните файлове. При всички опити Vista спираше мераците на WinDVD да замести новите системни файлове с по-стари, и съвсем естествено, всичко спираше дотук (под XP всичко премина гладко и безпроблемно). Така че, за ваше и мое разочарование, ще пропуснем това приложение поне докато разработчиците не коригират своята грешка.

още...Ad-Aware 2007: спайуер терминатор от ново поколениеМултимедйини програми

Ad-Aware е една от първите софтуерни програми, създадени за борба с рекламни шпиони, т.нар. проследяващи бисквитки, зловредни BHO компоненти и адуер приложения, които съществуват без знанието на потребителя. Преди няколко седмици американската компания пусна нова версия на своя най-популярен продукт, а именно свободно достъпния вариант на Ad-Aware 2007.

още...C-Organizer Professional – бъдете организираниМултимедйини програми

C-Organizer Professional е стилен и функционален мениджър за персонална и бизнес информация. Приложението има за цел да ви помогне да организирате професионалния и личния си живот по възможно най-лесен и практичен начин. С него вече няма да пропускате рождени дни, срещи, ваканции или други запланувани задачи. Още от самото начало C-Organizer Professional ще ви спечели не само с възможностите си, но и с интуитивния си и приятелски настроен интерфейс. Реших да ви представя такъв тип софтуер, защото много често ние, потребителите, го пренебрегваме съвсем незаслужено. А в повечето случаи той е точно този помощник, от когото имаме нужда.

още...K3b CD/DVD Kreator Записвайте CD/DVD-та още по-лесно и по-качественоМултимедйини програми

Ето че след почти 10 години, най-накрая се появи и първата финална версия на тази чудесна програма за запис на CD/DVD дискове.Въпреки че през годините нейното разработване течеше усилено, както с помощта на open source обществото, така и с подкрепата на някои от по-големите дистрибуции (например Mandriva), според нейният автор едва сега е настъпил моментът да бъде обявена и първата официална версия. Тя включва множество новости и подобрения, а по-подробно ще се спрем само на някои от възможностите й.

още...InDesign CS3: битката с QuarkXpress продължава!Мултимедйини програми

Откакто Adobe пусна на пазара предходната версия на своя продукт за предпечатна подготовка и графично оформление InDesign CS2, изминаха две години. Тoва e четвъртият опит на компанията да представи сериозно предизвикателство за популярното DTP решение QuarkXpress, разработвано от конкурентната Quark. Оттогава InDesign увеличи значително своя пазарен дял – както при дизайнерите, така и при хората, занимаващи се с уебразработка и предпечатна подготовка. През този период Adobe закупи Macromedia и придоби права върху нейната продуктова гама, включително Flash, Dreamweaver и Fireworks.

още...Създаване на PDF документи: Expert Pdf 5 срещу doPDF 5.1Мултимедйини програми

Лесен за употреба комерсиален продукт, позволяващ създаване, оформяне и редактиране на PDF документи както от самата програма, така и от всяко друго приложение, чрез виртуален драйвер за принтер. Налице е отлична интеграция с Microsoft Office. В общи линии, Expert Pdf 5 предлага основните функции за създаване на PDF документи, налични при Acrobat, но срещу по-ниска цена.

още...GeeXboX – направете си домашна мултимедийна станцияМултимедйини програми

Ще започна с това какво може да откриете на официалния сайт www.geexbox.org/en/index.html. Освен стандартната версия на английски и френски език, имате възможност да си изтеглите и малката програмка GeeXboX Generator, с чиято помощ ще си създадете и собствена модифицирана версия. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като може да укажете някои важни детайли и настройки относно интерфейса и самата система. Все пак опциите за промяна не са много, но е доста по-приятно менюто да е на български. Също така не пропускайте да определите разделителната способност, като трябва да имате предвид, че след това тя ще си остане фиксирана.

още...FlashDemo Pro – създаване на видеоуроциМултимедйини програми

Когато пиша за определено приложение, задължително преглеждам сайта на неговият автор, за да видя какво друго предлага той. Често не обръщам внимание на някои предложения, които на пръв поглед не са атрактивни, но впоследствие се оказва, че са скрити бисери. Именно такъв е и този случай. FlashDemo Pro е дело на Longtion Software, чийто продукт Autorun Pro ви представих преди време. Ако сте работили с него, значи интерфейсът на FlashDemo Pro ще ви се стори много познат. Просто оформлението е идентично, а някои от функциите, естествено, са различни.

още...Слайдшоу на работното поле с MediaTicker 2.1Мултимедйини програми

Ако търсите софтуер, с чиято помощ да освежите работното си поле, но в същото време да запазите неговата функционалност, може да изпробвате новият продукт MediaTicker, разработка на Roxiо, който се разпространява свободно. Бързам да уточня, че тук не става дума за заместващ шела софтуер, който ще дегизира графичния интерфейс на Windows базираната операционната система с нови дрехи. MediaTicker представлява лента за бърз преглед на снимки, новини и дори видеоматериали от уебресурси като Flickr, Yahoo и MSNBC чрез RSS синдикация.

още...Онлайн видеосподеляне с Roxio BuzzМултимедйини програми

Новото предложение на Roxio ще се хареса най-вече на потребителите на уеб видеопортали, като YouТube. Ако търсите бърз и полезен видеоредактор, за сметка на свръхбогатите възможности, които този тип продукти предлагат по традиция, не пренебрегвайте Roxio Buzz.

още...KMPlayer – универсален плеърМултимедйини програми

KMPlayer е един от многото универсални плеъри, способен да възпроизвежда почти всички мултимедийни формати – както аудио, така и видео. Той е приятен и удобен за ползване продукт, с множество възможности и опции за настройка. Интерфейсът е стандартен и няма да срещнете никакви проблеми, но още от пръв поглед изглежда познат. Ако включите допълнителните еквалайзер и плейлист, спокойно може да го сбъркате с WinAmp. Единствено надписът KMPlayer го отличава от него. Освен по външен вид, програмата е взела и много от функционалността на WinAmp, например поддръжката на неговите плъгин модули. В пакета идват основните, налични и в другия плеър – медийната библиотека, глобалните бързи клавиши (Global Hot Keys), Input и DSP plugin и др. Даже си има отделен панел за настройка и контрол на тези модули, наречен WinAmp Windows.

още...Zortam Mp3 Media Studio 6.5 – удобна работа с МР3 файловеМултимедйини програми

МР3 форматът е толкова разпространен, че няма нужда от представяне. Предполагам, че повечето от вас разполагат със стотици и хиляди музикални парчета, съхранени на компютъра. За да управлявате обаче подобно количество музика, имате нужда от специален софтуер. Програмата, за която става въпрос по-долу, ви позволява да организирате и подредите колекцията си от МР3 файлове така, че намирането на дадена песен да става бързо и удобно, като ви предлага още някои допълнителни възможности. Първото, което трябва да направите, е да зададете пътя към папките, където си държите музикалните файлове, за да бъдат каталогизирани. Ако са разпръснати из целия ви диск и дори вие не знаете къде са всичките, просто задайте дяловете, които искате да бъдат претърсени. Програмата сама ще намери и подреди всички парчета. Това отнема малко време, особено ако имате повечко файлове. В случай че пропуснете тази процедура при първото стартиране, може да го направите по-късно от прозореца, наречен MP3 Library.

още...Xilisoft Video Converter 3.1.23Мултимедйини програми

Xilisoft Video Converter е мощен продукт за конвертиране на всякакъв вид видеофайлове от един формат в друг. Той подържа почти всички популярни формати (DVD, VCD, SVCD, AVI, MPEG, MP4, WMV, 3GP, H.264/MPEG-4 AVC, H.264/PSP AVC, MOV, RM, ASF) а също и голямо количество аудиоформати (MP2, MP3, AC3, RA, M4A, OGG, AAC и др.), така че превръщането на файлове от един аудиоформат в друг не е проблем. Възможна е работа и с 3GP, 3GP2 и други формати за мобилни телефони и устройства (като iPod), а последната версия, за която става въпрос в тази статия, функционира и с FLV (флаш видео).

още...Songbird 0.2.5 – универсален уеб аудиоплеърМултимедйини програми

Въпреки че все още се разработва и финалната му версия засега е далече на хоризонта, софтуерът Songbird определено заслужава вниманието ви. Част от разработчиците на този проект с отворена архитектура са взели участие при създаването на популярните плеъри Winamp и Yahoo! Music Engine. Идеята при иновативния аудиософтуер Songbird е следната: целта на създателите му е да направят първия универсален уеб аудиоплеър, който е платформено независим и поддържа всички аудио- и видеоформати, които се срещат онлайн. Сред тях са MP3, AAC, OGG, FLAC и WMA, но софтуерният продукт предлага не само възможност за плейбек на поточно аудио от интернет, а може да служи и като локален медиен плеър за декодиране и възпроизвеждане на компресирани музикални файлове, съхранени върху твърдия диск.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev