Други

Ниски сметки за електроенергия с Energy SpyДруги

Опитните потребители са наясно, че при ежедневната работа с компютъра понякога се налага да бъдат извършвани поредица от повтарящи се, монотонни действия заради техния рутинен характер. Например в ситуациите, в които компютърът трябва да бъде временно изключен или “приспан” в standby или hibernate режим, почти винаги е необходима намесата на потребителя. Естествено, възможно е да регулирате поведението на ACPI контролираните устройства (твърдите дискове, монитора, както и на цялата система) с цел енергоспестяване и автоматизация посредством опциите, налични в полето Power Opitons в контролния панел.

още...Скенерите – какво е нужно да знаем?Други

По традиция сме свикнали да гледаме на скенерите като на скъпи и сложни за обслужване устройства, които се срещат сравнително рядко в домовете на потребителите. Това всъщност не е точно така, тъй като в ежедневието едно подобно устройство би могло да ни бъде от много голяма полза. Областите, в които можем да се възползваме от него, далеч не са малки – от елементарното сканиране на изображения от хартиен носител или негативни плаки до сканирането на документ с OCR софтуер, което ще ни спести цялостното му въвеждане на ръка.

още...RegistryFix – погрижете се качествено за системния си регистърДруги

Неведнъж на страниците на вестника е ставало въпрос за системния регистър на Windows, за нуждата от неговото редовно почистване и понякога дори от дефрагментиране. В първа (http://www.computers.bg/statia.php?mysid=850) и втора (http://www.computers.bg/statia.php?mysid=878) част на своите статии за регистъра на Windows колегата Адриан Банчев разгледа основните му раздели и категории, с чиято помощ операционната система Windows функционира. Разбира се, въпреки подробните обяснения, които се съдържат откриете там, системният регистър не е сред най-приятните места за един начинаещ потребител и ако сте такъв едва ли ще се чувствате в свои води. За да го редактирате “на ръка” се изискват не само повече познания, но и опит. Но тези две неща не се придобиват толкова лесно и бързо. В това време обаче всяко инсталиране на нов софтуер, както и постоянната работа със системата води до известно модифициране на самия регистър, до неговото по-бавно прочитане при първоначалното зареждане на операционната система, което не само оказва отрицателно влияние върху времето за стартиране, но води и до забавяне на цялостната работа със системата и появата на най-различни грешки.

още...Избор на 2.1 тонколониДруги

Подбирането на подходяща аудиосистема за домашния компютър невинаги е лесно, предвид изобилието от предложения на пазара. Много потребители търсят от своята система единствено възможността за адекватно и качествено възпроизвеждане на музика и филми, а може би от време на време и на озвучаването в някоя игра. Към този сегмент са насочени различните масови продукти, в които влизат т.нар. 2.1 аудиосистеми.

още...DDR3 – еволюцията продължава Предварителни тестове на Corsair XMS3 DHX 1333 MHzДруги

Когато си говорим за промени при чипсетите, процесорите и голяма част от другите компютърни компоненти, невинаги човек се сеща за оперативната памет. Не само поради факта, че там еволюцията протича с доста по-слаби темпове, но и поради факта, че повечето потребители обръщат внимание повече на обема памет, отколкото на вида й. А пък за скоростта изобщо и не коментираме – тук нещата са още по-сложни. Дали DDR333, DDR400, DDR600, DDR2-800, или дори 1066 MHz – само ентусиастите и феновете на овърклока живо се интересуват от точните стойности. И докато разчитаме на понижаване на таймингите при DDR2, в момента на пазара бавно, но славно започва да навлиза новата генерация – DDR3. Позната на много производители на графични карти, DDR3, що се отнася до използването й за системна памет, е на едно малко по-различно ниво

още...Грижи за системата с Fix-It Utilities Pro 7Други

В последната версия на софтуера Fix-It Utilities разработчиците от Avantquest са добавили широк спектър от тясно интегрирани софтуерни инструменти за оптимизация, почистване и защита на системата от вируси и зловреден софтуер. В комбинация с централизирания диспечер за диагностика и поддръжка, настоящото решение се превръща в едно от най-удачните приложения от типа “инсталирай и забрави” от своя клас

още...Нов проектор от SanyoДруги

Досега използваните проектори, независимо от начина на формиране на изображението и неговата яркост, притежаваха един общ недостатък – нуждата от сериозно разстояние между устройството и екрана. Освен другите минуси на проекторите като цяло (или поне минуси за потребителите), често това е причина за неудобства и при бизнес презентации или други приложения.

още...Atlas of World HistoryДруги

Попаднах на тази програма съвсем случайно, но тя веднага предизвика моя интерес, тъй като древната история много ме вълнува. Ако и вие сте изкушени да научите нещо повече за възникването и развитието на отделните държави, не пропускайте да разгледате Atlas of World History. Той се разпространява напълно безплатно, като единичен изпълним файл с размер 2,5 MB. Атласът всъщност е графична карта, на която по съвсем елементарен и схематичен начин са отбелязани различните държави. Използваната резолюция е 800 х 600, така че ако вашата е различна, може да имате някои проблеми с центрирането на картината.

още...PianoFX Studio – софтуерен синтезаторДруги

Обичате ли музиката? Мечтали ли сте си някога да се научите да свирите на пиано, но са ви притеснявали неговата цена и габарити? Ако отговорът на тези въпроси е “да”, значи трябва да разгледате PianoFX Studio 4.0. Това е един много приятен софтуерен синтезатор, но бързам да ви предупредя, че притежава само базови възможности. С негова помощ по най-лесния начин ще навлезете в света на музиката, но ако търсите нещо по-сериозно – в такъв случай трябва да се насочите към програма от рода на Reaktor от Native Instruments, който е професионален пакет и разполага с много повече функции и настройки (с цената на по-сложен интерфейс и повече необходимо време за разучаване, разбира се). Може да откриете статия за него на www.computers.bg, секция “Софтуер”, “Мултимедийни програми”, “Reaktor 5 – повече от софтуерен синтезатор”.

още...Уебофисът - Mит или реалност?Други

След като преди време Google закупи от Upstartle техния проект за онлайн базиран текстов редактор, за да го доразвие и пригоди спрямо собствените си нужди, в мрежата циркулираха какви ли не предположения и спекулации относно този безспорно интересен и амбициозен проект. Ето че тестовата версия на дългоочаквания уеббазиран текстов редактор на Google - Writely, вече е факт. В края на месец август въпросният продукт се появи на бял свят, макар че все още се доразработва.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev