Периферия

Клавиатура за екстремисти – Warrior XxtremeПериферия

И преди сме обръщали внимание на причудливите клавиатури от американския производител Wolfking, но с най-новата си хибридна клавиатура фирмата отново заслужи почетното място за нашата седмична селекция от нетрадиционни компютърни аксесоари. Когато обаче, в името на продукта е включена и думата екстремален, при това с два хикса, нещата явно загрубяват – разбира се, не в буквален смисъл.

още...Infosec – модели UPS за дома или офисаПериферия

Независимо дали използвате компютъра си в домашни условия или в офиса, рано или късно настъпва момент, в който токът спира. Ако не загубите ценна или важна информация, едва ли ще има проблем, но според Закона на Мърфи, винаги се получава така, че токът спира в най-неподходящия момент. Дори и да оставим настрана това, ако работата ви е основно на компютър и не искате да губите направеното до момента, заслужава си да обмислите инвестирането в някой UPS.

още...ZK-Audio ZK5499 – изберете българското?Периферия

През последните няколко години да се срещне българска стока на ИT пазара е по-скоро изключение, отколкото правило. Независимо по каква причина, след изчезването на великото родно производство в лицето на добре известните “Правец” 8 и 16, вече трудно могат да се намерят български продукти, предназначени за компютърния пазар. Едно от изключенията е доста интересно – става въпрос за компютърните тонколони ZK-Audio, чийто представител ще разгледаме сега: модела ZK5499.

още...AudioHub - портативна аудиосистема от LogitechПериферия

Мобилните компютри, които са фабрично снабдени с качествени високоговорители, например от JBL, са рядкост. Ако обаче веднъж ползвате такава машина, ще свикнете с качеството на звука, генериран от тонколоните му, до такава степен, че когато седнете пред почти всеки друг лаптоп, неговият саунд ще ви се стори като някаква шега.

още...Prestigio GeoVision 350 – достъпна GPS навигация в БългарияПериферия

Не всеки е запознат добре с всички кътчета в родната ни България, камо ли ако решим да излезем в чужбина. Използването на GPS навигация има своите големи плюсове, а технологията се е усъвършенствала дотолкова, че точността и прецизността са на много добро ниво. Компанията Prestigio отскоро предлага на нашия пазар GPS устройство за навигация (и не само), което ще ви впечатли и със знания, и с цена. Повечето от заинтересованите потребители все още не могат да отделят 600–800 лв. за подобна машинка, а в случая продуктът на Prestigio е далеч под тази висока летва. Става дума за GeoVision 350 – новото GPS навигационно устройство на Prestigio.

още...D-Link Rangebooster N 650Периферия

Моделът Rangebooster N 650 на D-Link предлага поддръжка на протокола за безжична връзка 802.11n. Благодарение на това рутерът може не само да увеличи значително размера на покриваната от него площ, но и да повиши сериозно осигуряваната скорост на трансфер. Макар все още Draft n да е в началото на широкото си разпространение, на пазара ще се появяват все повече устройства, които го поддържат, и съответно тяхната цена тепърва ще намалява.

още...Безжична мишка и клавиатура от KensingtonПериферия

Безжичната клавиатура Ci70 от Kensington е една от най-малките компактни клавиатури на пазара, при която все пак е запазена стандартната подредба на клавишите и липсва функционален (Fn) бутон за емулация на други системни и специални клавиши. Това красиво и ергономично решение от Kensington ще се хареса на всеки, който търси начин за елегантно премахване на част от кабелите, задръстващи работното бюро. Струва си да се отбележи, че тук има и платформено специфични функционални клавиши Command/Apple и Windows бутони, т.е. клавиатурата е универсално съвместима и с MacOS X, и с Windows. При конструкцията са използвани ниски бутони с мек ход, в резултат на което въвеждането на текст с Ci70 не е никак трудоемко.

още...Мишка сканира вените на длантаПериферия

Японската компания Fujitsu анонсира своя нов биометричен продукт в лицето на серия USB базирани мишки, които са оборудвани със сензор за сканиране на местоположението на вените, разположени на дланта на потребителя.

още...Съживяване на мастиленоструйния принтерПериферия

През последните няколко години станахме свидетели на доста бурно развитие и съответното поевтиняване на мастиленоструйните принтери за домашна употреба. Това разбира се доведе до широкото им разпространение и днес почти всеки потребител разполага с такъв продукт, независимо колко често прибягва до неговата употреба. За съжаление точно когато принтерът наистина ни потрябва, откриваме, че... дюзите му са запушени! Какво да правим?

още...UPS устройства за домашна употребаПериферия

Със сигурност на всеки се е случвало в един или друг момент (но винаги изключително неподходящ) да спре електричеството. Ако вземем за пример случая, в който сме отделили много време за свършването на някаква работа, а компютърът ни просто угасва, нещата, които ще кажем по адрес на НЕК, няма да са ласкави. Независимо дали става въпрос за прекъсване на процеса на работа, или за сюблимен момент в играта, това винаги е неприятно. Ето защо използването на UPS система е отлична идея, която понякога ще спаси часове труд.

още...Офсет, термография и електрофотокопиранеПериферия

В съвременното информационно общество наличието на принтер дори в домашни условия е нещо съвсем нормално. Ако допреди години се считаше повече за бизнес необходимост, сега притежаването на принтер от обикновения потребител е толкова логично, колкото и наличието на компютър вкъщи. Един обикновен мастиленоструен принтер в момента е максимално достъпен за закупуване, което превръща употребата на принтера в част от ежедневието при работа с компютърната система.

още...Технологичен обзор на печатащи, сканиращи и копиращи устройстваПериферия

Вече стана традиция всеки брой от вестника да съдържа по една обзорна тема. Разбира се, традицията ще продължи да бъде следвана, но този път на предназначените за целта страници ще направя подробно представяне на три от най-разпространените типове офис устройства – принтери, копирни апарати и скенери.

още...Технология на печатащите устройстваПериферия

След като дадох основни напътствия за закупуването на принтиращи устройства, е редно да направя кратко представяне на различните технологии на печат, които се използват при тях.

още...Технология на сублимационните принтериПериферия

Освен утвърдилите се вече модели принтери за дома и офиса, отскоро на пазара все по-усилено се предлагат нов тип печатащи устройства. Те се наричат сублимационни и на следващите редове ще дам кратки пояснения за техния принцип на работа. Процесът за получаване на висококачествени изображения с различна наситеност, който се използва при този тип устройства, се нарича dye-sublimation. Основните елементи в тях са сублимационна лента и термична глава.

още...Геймърските клавиатури Z-BoardПериферия

Ако погледнем назад в миналото, ще забележим, че най-често използваното устройство в една компютърна конфигурация – клавиатурата, не се е променило особено. Като естествен аналог на остарялата пишеща машина, съвременната клавиатура има сходна подредба и организация с нея. С течение на годините обаче към дясната й страна се добавиха още множество допълнителни бутони, улесняващи ежедневната офис работа на компютъра. С времето бяха правени и допълнителни опити за максимално повишаване на ергономичността по време на писане, като резултатът от тази доработка бе първата “натурална” клавиатура от Microsoft.

още...QuickCam Communicate STX – перфектното решение за видеочатПериферия

Българският пазар може да предложи голям асортимент и разнообразие от нискобюджетни уебкамери, но в част от случаите те имат някои недостатъци, като ниско качество на картината и лоша поддръжка от страна на приложния софтуер. На другия полюс са по-скъпите модели, които оправдават своята цена с по-високото предлагано качество. На следващите редове ще ви представя високобюджетен модел уебкамера от Logitech, отличаваща се с високо качество на картината и перфектна поддръжка както от страна на придружаващия я софтуер, така и от страна на стандартните Windows приложения. Моделът се нарича Logitech QuickCam Communicate STX и се предлага отскоро на българския пазар.

още...Logitech G15 – клавиатура за сериозните геймъриПериферия

G15 е последният модел клавиатура от Logitech, предназначена изключително за сериозните компютърни геймъри. Тя е създадена с мисълта за постигане на високо ниво на контрол и допълнителна възможност за програмиране. Клавиатурата прави впечатление с вградения си помощен LCD дисплей и осемнадесетте функционални клавиша с възможност за препрограмиране. Дисплеят е осветен и има възможност за регулиране. Може да бъде настроен така, че да показва важна информация както от самата игра, така и от други приложения, без тя да бъде прекъсвана. Очаква се да бъде напълно съвместим с някои от новите игри, като ще извежда данни за резултати, време, здравословното състояние и ниво на амунициите. Извън рамките на компютърните игри, LCD панелът може да бъде програмиран да показва информация от други приложения, например да сигнализира за новопристигнали e-mail съобщения.

още...Celluon Laserkey CL800BT – инoвационна виртуална клавиатураПериферия

След подробното запознаване с основните характеристики и принципа на действие на виртуалните клавиатури искам да спра вниманието ви на един подобен продукт, представен от компанията Celluon. Моделът се нарича Laserkey CL800BT и се отличава с компактни размери и простота на работа. Връзката на устройството с персоналния компютър или мобилното устройство (PDA, Smart Phone, Tablet PC, GSM и т.н.) се осъществява посредством универсалната Bluetooth безжична технология. Съгласно спецификациите на технологията и устройството, Bluetooth адаптерът в настолната система и лазерната клавиатура са в състояние да осъществят стабилна връзка на разстояние един от друг, не по-голямо от метър.

още...Дистанционно GPU от MatroxПериферия

Matrox, една малко позабравена компания, която обаче притежава големи традиции в областта на хардуерните графични решения, отново напомни за себе си. След като много отдавна загуби битката в 3D сектора с предложенията на nVidia и ATI, през последните години тя присъстваше в медийното пространство единствено с отделни модели, предназначени за професионални задачи.

още...USB твърди дискове – една все по-привлекателна алтернативаПериферия

Продължават моите изследвания в областта “Външни твърди дискове”, която за нашата страна все още може да се нарече terra incognita. След двете предложения на Prestigio, които може би попадаха и в сферата на бижутерското изкуство, сега ще разгледаме по един продукт на Western Digital и Seagate. Тези производители много отдавна са се доказали на пазара на решения за съхраняване на информация и е съвсем естествено да погледнат и към тази неразработена ниша.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev