Захранване

Алтернативни захранващи източнициЗахранване

От появата на мобилните компютри досега потребителите винаги са имали нужда от все по-мощни батерии, с които да си осигурят продължителна работа. Една от алтернативите на класическата батерия се явява горивната клетка, но до момента, в който тя ще навлезе в реална употреба, изглежда, остава доста време. Въпреки това съществуват няколко доста любопитни варианта, които притежават потенциала да я конкурират.

още...Dual Engine 650 W – новото захранване на Point Of View/TaganЗахранване

Преди няколко седмици ви запознах с една много интересна кутия на Point of View, а с нея вървеше и едно доста добро захранване – Black Diamond 500 W. Оттогава насам PoV направи няколко промени по продуктовата си линия, едно от които е съвместното предлагане на захранвания с производителя Tagan. Оттук произлиза и топвариантът на Point Of View в момента – Dual Engine 650 W. Както ще се убедите от следващите редове, това PSU е едно наистина сериозно предложение.

още...Да почистим захранванетоЗахранване

Много често се получава така, че старото и вярно захранване започва да издава странни, стържещи звуци. Преди настъпването на този момент се наблюдават доста симптоми за предстоящия катаклизъм, засягащ захранващия блок на системата. Обикновено споменатите звуци са предшественик на окончателното спиране на охлаждащата перка на захранването, което вече крие сериозни рискове.

още...Enermax Liberty 400 W – модулно захранване на нашия пазарЗахранване

И без да ви обяснявам устройството на едно захранване, на всички е ясно, че в крайна сметка идеята е да получите стабилно напрежение по проводниците, които излизат от него. А колкото повече са тези проводници, толкова по-добре ще могат да се захранят повече подсистеми в компютъра. Но докато всички искаме много кабели да излизат от захранването, доста от нас желаят същевременно тези кабели, ако може, да не са налични през цялото време, а само когато ни трябват.

още...OPTI-UPS Line Interactive UPSЗахранване

При постоянното намаляване на цените на непрекъсваемите токозахранващи устройства, познати като UPS, не е чудно, че все повече хора се ориентират към закупуването на това чудо на съвременната техника. Но използването на UPS само по себе си не представлява само начин за удължаване на живота на автономна работа на дадена система, а и един вид защита на захранването и компонентите вътре.

още...Да предпазим компютърната система от токови удари и пренапреженияЗахранване

Всяка година физическите размери на електронните компоненти намаляват експоненциално. Това позволява да се извършва по-голяма интеграция на системни функции в обикновените електронни чипове със стандартни размери. За съжаление обаче проблемът с електрочувствителността им става все по-съществен и понякога дори няколко миливолта пренапрежение (или електростатично поле) са способни да “умъртвят” нормално функциониращия чип.

още...Да се защитим от токови удари и пренапреженияЗахранване

Статистиката от последните години сочи, че българските граждани отделят около 19 млн. лв. годишно за ремонт на битова техника. Единственият начин, по който можем да намалим този показател, е да обърнем по-голямо внимание върху необходимостта от правилна експлоатация на домашните електроуреди и електроника. Често срещан проблем, водещ до повреждане на електрическите устройства, е поява на пикове на напрежението по електропреносната мрежа. Разбира се, в голяма част от съвременните уреди е вградена защита от пренапрежение, но тя е ефикасна в случаите, когато захранващото напрежение се променя плавно, леко над допустимата стойност.

още...UPS – допълнителна защитаЗахранване

UPS (Uninterruptible Power Supply) представляват непрекъсваеми източници на напрежение, чиято основна функция е в случай на неочаквано спиране на тока по електропреносната мрежа да осигурят достатъчно допълнителна енергия, с която потребителят да съхрани отворени документи на компютъра и да изключи системата си по обичайния начин. Тези устройства са изградени от няколко части: батерия, комутатор (превключва източника на ток в случай на авария) и преобразувател на напрежение (в зависимост от модела – на променливо или постоянно).

още...Акумулаторите в съвременните устройства и грижите за тяхЗахранване

Батериите са фундаментална част от повечето преносими цифрови устройства, били те мобилен телефон, лаптоп или музикален плеър. Въпреки това повечето потребители не обръщат особено внимание на акумулаторите на даденото устройство, освен в ситуациите, когато те трябва да бъдат презаредени или подменени. Благодарение на бързите темпове, с които се развива тази индустрия, техническите параметри на самите батерии прогресивно се подобряват, в резултат на което самите акумулатори издържат все по-дълго време за един цикъл на зареждане.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev