Сигурност

File Defender – ефективна защита на ценната информацияСигурност

File Defender е софтуер, който ще е полезен на потребителите, за които сигурността на файловете и информацията е задължителна, а не просто въпрос на избор. Разбира се, от възможностите на програмата биха могли да се възползват и всички останали, които в точно определен момент се нуждаят от достатъчно надеждна и качествена защита за своята информация. Приложението се различава с това, че създава защитени и криптирани изпълними файлове, които бихте могли да отворите на всеки компютър, стига да знаете паролата. Не е необходимо да разполагате с инсталирано копие на всички машини, на които използвате защитените файлове.Интерфейс

още...PC Tools Firewall Plus 1.0 – защитете машината си от атакиСигурност

Програмата, за която ще стане въпрос по-долу, представлява мощна защитна стена за Windows. Тя работи както на Windows 2000 и ХР, така и на сървърните версии (2003). Предназначението на т.нар. огнени стени (firewalls) е да защитават компютъра ви от външни атаки и прониквания. С помощта на PC Tools Firewall Plus се контролират входящият и изходящият трафик през мрежовите адаптери на машината. Програмата следи и контролира приложенията и достъпа им до локалната мрежа или интернет. Тя може да предотврати проникването на различни троянски коне, keyloggers, malware, backdoors и други вредители във вашата машина и така да опази данните ви от повреда или от изтичане на лична информация.

още...Port Explorer – контрол над системните портовеСигурност

Когато говорим за предпазване на компютърната система, все още има много потребители, които отъждествяват това понятие с антивирусната програма. Но цялостната защита е нещо много по-комплексно и антивирусният софтуер е само един детайл от нея. И както често обичам да казвам – няма 100 % непробиваема преграда за зложелателите, но е почти задължително да се опитаме да ги затрудним максимално. Ето един елементарен пример за нуждата от софтуерна защита на компютъра – постоянно чувам следните думи от мои приятели и познати: “Не сложих антивирус и сега Windows-ът ми трябва да се преинсталира”. А в най-добрия случай това са загубени часове, понякога документи и разбити нерви. Освен антивирусно решение, софтуерната защита най-често включва програма за откриване на шпионски и рекламен код и ако се съмнявате в хората край себе си – antikeylogger. Но този път ще ви представя Port Explorer – приложение за наблюдение на портовете на операционната система и процесите, които оперират с тях.

още...Norton AntiVirus 2007Сигурност

По-старите версии на Norton AntiVirus вероятно са познати на мнозина от вас. В актуалната версия Symantec успешно са се справили с оптимизирането на продукта си, така че той да не пречи на нормалната работа с компютъра. В същото време защитата, която NAV предлага, е от най-висок клас.

още...NOD32 2.7Сигурност

NOD32 e силно конфигурируем защитен антивирусен софтуер, предлагащ изключителна ефективност при откриването и премахването на вредителите, макар че има малко причудлив интерфейс. Ако външният вид на дадено приложение не е от първостепенно значение за вас, то вероятно NOD32 ще ви се хареса!

още...McAfee VirusScan Plus 2007Сигурност

В новата версия на защитния продукт от McAfee – VirusScan, ще намерите три отделни защитни модула: антивирус, защитна стена и антиспайуер компонент плюс набор от допълнителни инструменти за оптимизация на машината. Програмата гарантира вашата сигурност в интернет и е подходяща за начинаещи и напреднали потребители.

още...Kaspersky Anti-Virus 6Сигурност

Kaspersky Anti-Virus 6 е очарователна и мощна антивирусна програма, която предлага безупречна защита в комбинация с приятен интерфейс. Инсталация Около инсталацията на Kaspersky няма нищо сложно. Ако имате инсталиран друг антивирусен продукт, инсталаторът ще ви уведоми, че трябва първо да го премахнете. На практика конкретната процедура бе напълно излишна в моя случай, тъй като ставаше дума за безплатната ClamWin, която не разполага с резидентен скенер и следователно може да съжителства с всеки антивирусен пакет, без да бъде деинсталирана, макар че Kaspersky не бе съгласен с мен. Все пак редно е да се отбележи, че това е хитра функция, която може да ви спести доста излишни главоболия.

още...CA Antivirus 2007Сигурност

През последните няколко години антивирусните предложения от Computer Associates периодично сменяха своите имена: eTrust, Vet и InoculateIT. С най-новата версия, именувана CA Antivirus 2007, компанията желае да намали до минимум риска от объркване, че това е софтуер, създаден от не кого да е, а от самите CA. Програмата функционира без забележки, съвместима е с по-старите версии на Windows и предлага безупречна защита, без да натоварва осезаемо компютъра.

още...Антивирусна защита за домашни потребители и малки офисиСигурност

Докато преди едно десетилетие резидентните в паметта антивирусни решения бяха едва ли не екзотика, в днешно време е препоръчително и за домашните потребители да разполагат с такъв тип защитно решение. Дори и да не сте абонирани за високоскоростен, широколентов достъп до интернет, ако използвате Windows базирана платформа, неминуемо трябва да се снабдите с програма, предпазваща от вируси, червеи, троянски коне, нежелан зловреден софтуер и други паразити. Така ще си спестите много потенциални разходи и главоболия впоследствие.

още...Цялостна защита със Steganos Internet Security 2007Сигурност

В днешно време всеки, разполагащ с постоянен достъп до интернет, трябва да се замисли за своята сигурност, защото в мрежата върлуват всякакви зловредни паразити, например червеи, троянски коне, спайуер и адуер паразити, а освен това всяка система, която не е адекватно защитена против неоторизирани интрузии, би могла да бъде превърната в зомби машина и да стане част от т.нар. бот мрежа. Често въпросните бот мрежи се състоят главно от “превзети” компютри, чиито собственици по правило не подозират за наличието на чужд, зловреден код върху техния PC или лаптоп, и биват използвани за извършването на онлайн престъпления, например разпращане на нежелана поща (спам), DDNS атаки срещу даден уебсайт и т.н., от недобросъвестния “собственик” на бот мрежата. Така на практика е възможно да се окаже, че вашият компютър се използва за онлайн престъпления, и то без да подозирате за това.

още...SUPERAntiSpyware Free 3.3.1020 – защитете се от вредителитеСигурност

Ако досега не сте имали проблеми с adware, spyware, троянски коне и други такива вредители, значи сте големи късметлии. Това са паразити, които не повреждат директно компютъра ви както вирусите, но за сметка на това крадат информация, събират данни и статистика за поведението ви в интернет, пренасочват началната ви страница към определен сайт или ви отварят рекламни прозорци. В повечето случаи забавят работата на машината ви и предизвикват големи неудобства. За да се предпазите от тях, ви е необходим специализиран софтуер, като SUPERAntiSpyware, който ще ви представя в тази статия. Този продукт е предназначен да премахне от компютъра ви и да ви защити от всякакви вредители от типа на spyware, adware, malware, trojans, worms и т.н.

още...KH Blocker - Блокира отварянето на повече от 12 000 злонамерени уебсайтаСигурност

Още един начин да си осигурите безопасно сърфиране в мрежата е използването на KH Blocker. Това е една напълно безплатна програма, предлагаща ви защита от червеи, spyware, adware, malware, вируси, изскачащи прозорци (pop up), троянски коне, вредни скриптове, бисквитки и мн.др. Интересен е начинът, по който програмата ви защитава. Това става с блокиране на достъпа ви до определени сайтове в интернет. Техният брой изобщо не е за подценяване – повече от 12 000. И по-лошото е, че постоянно расте. KH Blocker се ъпдейтва почти ежедневно, така че рискът от заразяване е сведен до минимум.

още...Ashampoo FireWall – безплатна защита за всеки компютърСигурност

В днешно време е много важно как човек защитава своята информация, защото понякога дори малките пропуски водят до доста сериозни последици. А когато използвате интернет, трябва да бъдете още по-предпазливи. Какво е нужно да имате на своята система освен задължително инсталираната антивирусна програма? Отговорът на този въпрос е: защитна стена. Със сигурност много от вас ще се намръщят или ще изразят недоволство, защото 100 % са се сблъсквали с някоя от платените професионални алтернативи, за които освен всичко друго човек трябва да е някакъв суперспециалист, за да ги настрои правилно.

още...Превантивна защита от вредители със SpywareBlasterСигурност

SpywareBlaster е помощен инструмент за борба със spyware/adware/mallware паразитите, който обаче се различава от повечето продукти с аналогична функционалност заради хитрия подход на работа при него. Вместо да премахва зловредните модули и паразитите, след като те вече са се загнездили в системата, този софтуер просто блокира пътищата, по които преминават без знанието на потребителя, за да се самоинсталират.

още...Comodo Personal Firewall 2: безплатна защитна стенаСигурност

Comodo Personal Firewall е чудесна софтуерна защитна стена, която ще предпази системата ви от хакерски атаки, саморазпространяващи се червеи, троянски коне и други вредители в интернет. Въпреки че предлага съвсем адекватно ниво на защита против интрузии, програмата е напълно безплатна и тъй като превъзхожда вградената в Windows XP, реших да я представя на вашето внимание.

още...ClamWin Free Antivirus 0.88.2.3 – антивирусна защита за дома и офисаСигурност

Това е една доста добра и приятна антивирусна програма, работеща под всички версии на Windows. По същество програмата ползва ядрото (engine) на Clam AntiVirus, но за разлика от нея, ClamWin Free Antivirus се разпространява с Open Source лиценз, което значи, че може да се ползва напълно свободно.

още...WinAntivirus Pro 2006 – пълна интернет защитаСигурност

Няма да губя време и място да ви обяснявам за пореден път колко е важно да притежавате някаква антивирусна защита. Рано или късно, всеки се убеждава, че присъствието на такъв тип софтуер в системата му е абсолютно задължително (дори и на машини, които нямат връзка с интернет). Лично аз, след известни технически проблеми с някои от водещите антивирусни пакети, от много време търся някаква алтернатива. За известен период използвах Avast, която и досега си остава сред моите фаворити, но след като попаднах на WinAntivirus, симпатиите ми се прехвърлиха към нея.

още...GNU Privacy Guard – сигурност и отворен кодСигурност

Неведнъж на страниците на нашите издания сме обсъждали темата за сигурността в интернет и по-конкретно за криптирането на важна лична информация. Една от най-известните програми в тази област е PGP (Pretty Good Privacy), разработена през 1991 г. от Фил Цимерман. Чрез PGP можете да защитите и подпишете цифрово всякакъв тип данни (например всеки тип компютърен файл или пък просто текст), но едно от основните й приложения е при e-mail комуникацията. Недостатък е, че се използва IDEA алгоритъм, който обаче изисква лиценз.

още...Серията Symantec Gateway Security 1600Сигурност

Серията Symantec Gateway Security 1600 предоставя сигурна, изгодна, мултифункционална мрежова защита за организации до 200 потребители с употребата на едно-единствено устройство. Решението интегрира в себе си осем ключови технологии, свързани със сигурността за максимална ефективност срещу комбинирани заплахи и zero-day атаки.

още...Универсални съвети за работа с антивирусни програмиСигурност

След като инсталирате своето антивирусно решение, веднага създайте спасителния диск (т.нар. rescue disk), с чиято помощ бихте могли да възстановите своята ОС при евентуални проблеми, стига разбира се програмата ви да предлага такава опция. Надпишете този диск и го съхранете на сигурно място. Създаването му не отнема много време, а с негова помощ действително са възможни чудеса, за това не отлагайте тази процедура.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev