ECS също показа модел с Х58

През изминалите месеци и дни доста от по-известните производители на дънни платки показваха кратки данни и снимки за своите предложения използващи последния чипсет на Intel – X58. Сред тези производители ...Kingston с детайли около DDR3 продуктите си

Компанията Kingston Technology, която е една от водещите фирми производители на памети, показа детайли около новата си серия триканални комплекти предназначени за следващото поколение процесори ...VIA представиха mini-ITX платка за Nano

Преди няколко месеца VIA Technologies предизвикаха доста дискусии относно бъдещият си процесор с кодово наименование Nano. От тогава обаче, до момента не успяхме да видим кой знае колко интересна ...SIS все още няма да напуска пазара на чипсети

Silicon Integrated Systems или по-познати като SIS отдавна не ни бяха радвали с нов чипсет за който и да е от двата производители на х86 съвместими процесори. Изглежда AMD, Intel и NVIDIA са ...Софтуер

Фото трикове с Morpheus - Photo Animation Suite Standard 3.10Мултимедйини програми

Преди години единствено професионалистите имаха достъп до сериозните, скъпи софтуерни приложения за работа със снимки, но този период вече е в историята. Благодарение на популяризирането на цифровите фотоапарати и мобилните телефони снабдени с камера, бюджетните приложения за обработка на изображения вече наброяват стотици. С повечето тях се работи съвсем лесно, без да се налага човек да прочита подробно документацията към конкретната програма.

още...Button Shop 3 – стилни и професионални бутони за вашия сайтМултимедйини програми

Ако желаете да представите сайта си по възможно най-ефектния начин или просто искате визията му да е повече от перфектна, но все пак смятате, че има нещо, което не достига, може да потърсите помощта на програмата, с която ще ви запозная в тази статия – Button Shop.

още...TNT Screen Capture – ефектни екранни снимкиСофтуер

Направата на екранни снимки, или т.нар. скрийншотове, едва ли е сред нещата, с които се занимавате всекидневно, стига това да не го изискват професионалните ви задължения. Естествено, всички знаем най-лесния начин за правене на екранни снимки – бутона Print Screen.

още...Създавайте качествени и защитени PDF файлове с PrimoPDFСофтуер

PDF форматът е доказал своите предимства неведнъж. Като изключим обаче професионалния (и официален) софтуер на Adobe Acrobat, служещ за създаване и редактиране на PDF файлове, остават много малко приложения, които могат да се похвалят с достатъчно надеждна и качествена функционалност в това отношение. PrimoPDF е едно от тях и освен че представлява качествена алтернатива на гореспоменатия комерсиален продукт, е напълно безплатен. Но нека да разгледаме по-подробно неговите възможности.

още...По-висока производителност с Windows XP SP3Софтуер

Windows XP SP3 е последният обновяващ пакет, обслужващ фамилията от операционни системи, базирани върху Windows XP. В най-новия пач, който отскоро е публично достъпен за сваляне, са включени всички кръпки и обновления, коригиращи проблеми, свързани със сигурност по време на работа с операционната система и интернет браузъра, както и някои алгоритми, отимизиращи бързодействието на софтуера. В пакетa Windows XP SP3 build 3205 има и някои компоненти, които не са от критично значение за сигурността и също са пускани самостоятелно в миналото, например Microsoft Management Console (MMC) 3.0 и модулът Microsoft Core XML Services 6.0 (MSXML6).

още...Deskman SE 7 – налагане на предпазни ограничения в систематаСофтуер

Deskman SE 7 е мениджър на сигурността, предназначен за използване с Windows 2000/XP/2003. С негова помощ могат да се задават рестрикции за потребителите, да се заключват хардуерни устройства и др.

още...Pixel Editor – икони, интернет бутони и ефектиСофтуер

Предназначението на Pixel Editor е за създаване на уеббутони, но той е способен и на много повече. С него вие можете не само да създавате шаблони за бутони и икони, но и да обработвате напълно стандартни снимки. Освен всички стандартни формати, програмата може да отваря и Photoshop psd и pdd файлове.

още...Поздрав с Hallmark Card Studio Deluxe 2008Софтуер

От близо 100 години Hallmark създава поздравителни картички на всякаква тематика. В пакета Hallmark Card Studio Deluxe 2008 са подбрани най-добрите дизайнерски решения. Те са на ваше разположение под формата на шаблони, с чиято помощ може да създадете уникална картичка за всеки свой познат. Всеки индивид е съвсем уникален със своя нрав, навици и външен вид и съответно разпращането на “купешки“ картички не е толкова добра идея, колкото създаването им, макар и с помощта на този улесняващ софтуер.

още...Оптимизация с UniBlue SpeedUpMyPC 3Софтуер

Едва ли има компютърен потребител, който дa не приеме оферта за ускоряване на производителността на системата му, без да се извършва ъпгрейд. Като оставим настрана опцията за ъпгрейд, която често е най-ефективна, ни остават два варианта – софтуерна и хардуерна оптимизация, т.е. oвърклок. Неприятното при овърклока е, че се изискват малко по-задълбочени познания, пък и не всяка хардуерна платформа позволява такъв тип оптимизация.

още...Легално сваляне на MP3 с RadioTracker 2 PlatinumСофтуер

На страниците на нашите издания многократно сме писали за различни приложения, свързани с феномена интернет радио. Софтуерът, който ще ви представя на следващите редове, ще се хареса именно на хората, които често слушат онлайн радио. Представете си колко удобно би било, ако разполагахте с програма, която автоматично сканира всички харесвани от вас онлайн радиостанции, като в същото време запазва само любимите ви парчета според предварително избран плейлист. Така ще можете да се възползвате от огромния потенциал на интернет радиостанциите, извличайки от тях само и единствено любимите си песни.

още...Amor SWF to Video ConverterСофтуер

Името на тази програма говори достатъчно и затова спирам да пиша – няма нужда от нито ред повече! Е, добре де, ще споделя някои от по-интересните моменти, свързани с нея. С разпространението на интернет флаш формата започнаха да се появяват и много програми, предназначени за работа с него – създаване, редактиране, конвертиране, сваляне. Amor SWF to Video Converter е представител на трансформиращите приложения, които преобразуват SWF файла в стандартно видео.

още...XenServer вече и за WindowsСофтуер

XenSource е софтуер за виртуализация, който се различава от конкурентните решения на VMware и Microsoft, защото е безплатен и е с отворена архитектура. За съжаление доскоро не съществуваше версия на този продукт за Windows базирани хост платформи, но дългото чакане приключи, защото XenServer за Windows вече е факт, а системата позволява виртуалното зареждане на Windows и Linux базирани операционни системи.

още...Виртуален сейф и още нещо със Safe 2008Софтуер

В нашето забързано ежедневие се налага да запомняме все по-голям брой пароли за достъп за различните онлайн базирани ресурси, например за уеббазираната електронна поща, за споделените ресурси в локалната мрежа, за достъп до FTP сървъра, където се хоства сайтът ви, и т.н. Списъкът с паролите би могъл да стане твърде дълъг, за да запомни човек всичките си пароли наизуст, освен ако той не разполага със свръхспособности. Естествено, възможно е да се използва една и съща парола за достъп до всички тези различни ресурси, но това е крайно неприемливо решение, защото, ако случайно някой “пробие” паролата за уебпощата ви, това би означавало, че той може да получи достъп до всички останали защитени ресурси, които ползвате. Както сами се досещате, подобен проблем би могъл да се отрази пагубно върху всеки бизнес.

още...Направете сами качествени DVD за домашния си плеър с DeVeDeСофтуер

Както и с много други задачи, под Linux вече ще можете да се справите лесно с конвертирането и създаването на DVD, VCD и DivX дискове и файлове. За тази цел са налични множество приложения и алтернативи, но в статията ще се спрем конкретно на едно от тях – DeVeDe. Причините, разбира се, са много, но най-важните са, че с програмата се работи лесно и интуитивно, разполага с доста опции и богата функционалност и е подходяща дори за начинаещи потребители. Тъй като тя не е включена по подразбиране в голяма част от дистрибуциите, ще трябва първо да се заемем с нейната инсталация.

още...IBM Lotus Symphony - Благозвучна симфония или поредният офис пакет?Софтуер

Сигурен съм, че някои от вас още с прочитането на заглавието ще се сетят за софтуерната компания Lotus Development Corporation, чиято история започва през далечната 1982 година. Тя е известна предимно със софтуера си за електронни таблици Lotus 1-2-3, който й осигурява не само популярност, но и сериозни приходи. През 1995 г. IBM закупува компанията за $3,5 млрд. и я преименува на Lotus Software. В IBM продължават да развиват и усъвършенстват продуктите с марка Lotus, а в началото на следващата година се очаква да представят и първата финална версия на още един обновен продукт с това име – IBM Lotus Symphony.

още...ACDSee Pro 2 – професионален софтуер със стилСофтуер

Повечето от читателите ни добре познават фотософтуера ACDSee, който служи за навигация в колекцията от цифрови фотографии и изображения, но предлага и разширена функционалност, например за подредба, бърза обработка, масово конвертиране или създаване на уебгалерия. С други думи, ACDSee 10 играе ролята на универсален инструмент за разглеждане, подреждане и редактиране на снимки. Тъй като за него вече е ставало дума на страниците на вестника, в настоящия преглед ще представим професионалния софтуер на компанията, разработваща ACDSee.

още...JaBack – създаване на бекъпи за начинаещи и напредналиСофтуер

Неведнъж сме представяли на страниците на вестника различен софтуер за бекъп. Имайки предвид важността на този софтуер, а и на информацията, за която е предназначен, този път ще ви запозная с още една възможност, която ще ви помогне да се предпазите от неволна или съвсем преднамерена загуба на информация. Името на софтуера е JaBack и той е напълно безплатен. Базиран е на Java платформата и от неговите възможности могат да се възползват както Windows, така и Mac OS X потребителите.

още...Преобразуване на текст в звук със 2nd Speech Center и Text AloudСофтуер

В този материал ще продължим темата за гласовото синтезиране с две нови предложения: 2nd Speech Center и Text Aloud. Възможно е нещо в Govorilka да не ви е допаднало или да имате нужда от някоя по-различна функция, затова съм длъжен да ви предложа и други варианти.

още...Fantom DVD Manager – емулация на оптично устройствоСофтуер

Когато говорим за емулация на оптични устройства и монтиране на дискови образи, две имена веднага излизат на преден план – Daemon Tools и Alcohol. Но е добре винаги и на всичко да има някаква алтернатива, да има избор. А когато изборът е и по-добър, като при Fantom DVD, нещата стават просто перфектни.

още...KFTPgrabber – можещият FTP клиент за LinuxСофтуер

Въпреки че е един от най-старите начини за обмен на информация, протоколът FTP е все още най-популярният. За да може да се възползвате от възможностите му като потребители обаче, трябва да разполагате с допълнителен софтуер, който в общия случай се нарича FTP клиент. Независимо от факта, че при повечето модерни уеббраузъри е налична подобна възможност, тя не предлага достъп до всички необходими функции на протокола, а само до базовите.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev