Ъпгрейд

Ъпгрейд на месецаЪпгрейд

Изминалият месец бе от тези, които хората ползват за почивка и отпуск и изобщо за откъсване от работната действителност. Това обаче не важеше за някои от производителите на компютърни компоненти, които въпреки всичко успяха да изненадат потребителите с нови и интересни предложения или пък с атрактивност при вече познати продукти. И въпреки че този период от годината е очаквано слаб, през месец юли станахме свидетели на все по-ожесточена конкуренция от страна на главните играчи в процесорния бизнес – Intel и AMD.

още...Кутия за ентусиастиЪпгрейд

Ако спадате към особената категория хора, които дават всичко, за да може компютърът им да изглежда впечатляващо, със сигурност сте заглеждали предлаганите екзотични модели кутии. Макар и да има доста място за разгръщане на дизайнерските идеи, все пак при кутиите съществуват ограничаващи параметри – те все пак имат сравнително еднакъв външен вид. А какво ще кажете за... изцяло прозрачна кутия?

още...Ъпгрейд на месецаЪпгрейд

Годината е вече преполовена и ето че повечето от производителите предлагат на пазара обещаните в началото на годината нови продукти. За едни (като Intel) това бележи нови нива на печалби не само чрез увеличаването на броя на Core 2 съвместими десктоп процесори и почти тоталното заливане на х86 пазара с тях, но и чрез пускането на последното поколение мобилна платформа с името Santa Rosa. От друга страна, AMD и нейното графично подразделение – ATI, все още се борят да изплуват на повърхността. Дано до края на годината видим и това. Тези неща се случиха през последните няколко месеца, а що се отнася до месец юни конкретно, той предложи много интересни пазарни промени.

още...Тест на компютърни кутии на Privileg и FoxconnЪпгрейд

За почти всеки потребител идва момент, в който трябва да замени вярната си стара кутия и захранване. Това обикновено се налага, понеже те вече не смогват да осигурят нито необходимата мощност, нито вентилация на системата. Ето защо нека отделим малко време и да разгледаме няколко предложения, които идват в комплект със захранващ блок.

още...Ъпгрейд на месецаЪпгрейд

След януари, когато повечето хора се опитваха да се възстановят от финансовия шок, който ги удари покрай новогодишните празници, месец февруари бе моментът за релаксация и събиране на нови парични авоари, а някои потребители успяха да спестят малко пари от едномесечното чакане цените на някои от компонентите да се нормализират. И докато през януари не бе много удачно да се правят промени по компютъра, то за изминалия февруари нещата стояха по доста по-различен начин.

още...Ъпгрейд на месеца, януари 2007 г.Ъпгрейд

През първия месец на новата 2007 година не се случиха кой знае какви промени в компютърния пазар и някои от посочените неща ще са ви познати от предишното издание на тази рубрика. Това, от една страна, е така, защото невинаги даден компонент успява да загуби позиции толкова бързо, но пък от друга, за един месец в ИT бранша стават или големи сътресения, или почти нищо не се случва.

още...Ъпгрейд на месецаЪпгрейд

Вероятно някои от вас следят рубриката ни “Ъпгрейд на месеца”, която е неразделна част от списание “Софтуер & Хардуер”. Въпреки това на страниците на вестник “Компютри” в края на всеки месец ще ви запознавам с това кой е най-удачният начин за ъпгрейд към момента и как най-добре да инвестирате парите си в и без това “бездънната яма”, наречена компютър. Независимо от постоянното наливане на пари в една система, безспорен е фактът, че ако го направите с разум и точни идеи, парите, които ще дадете, ще бъдат похарчени по най-добрия възможен начин. Но нека разберем кои са онези промени, които си заслужават.

още...Ъпгрейдът – основни понятия и принципиЪпгрейд

Що е то ъпгрейд и къде има почва? Това понятие, спасяващо много хора от директно инвестиране в чисто нова компютърна система, вече е нещо съвсем нормално в съвременния ИT свят. Преди много години нещата не стояха по този начин. Скъпи и големи, компютрите по една или друга причина не подлежаха на обновяване. Или бе невъзможно, или прекалено скъпо, или трудно изпълнимо като цяло, незаслужаващо внимание. Тогава бе лесно – изхвърляте старата машина (или й намирате по-удачна употреба) и си вземате нова.

още...Ъпгрейд при AMD платформатаЪпгрейд

Не е тайна, че AMD се развиха много, що се отнася до производителността и възможностите, които процесорите, базирани на AMD технологията, предлагат в последно време. AMD64 помогна на компанията да премине към по-високо ниво на разпознаване от страна на потребителите, които в момента смятат продуктите на втория по големина производител на x86 микропроцесори по-скоро за бързи и технологични, отколкото за “втората сила след конкуренцията”. Всичко това стана благодарение на технологията AMD64 и изградените на нейна база процесори.

още...Видовете ъпгрейди – хардуерен, софтуерен и...Ъпгрейд

Решили сте, че е време за ъпгрейд. Но какво и защо да смените? Колебаете се между няколко компонента, не можете да решите кой да подмените, кой ще даде най-голямо подобрение в цялостното представяне на системата или конкретно за това, за което ви е необходима и самата промяна по компютъра. По-долу ще направим малък разбор на основните компоненти на една нормална система и ще коментираме какво може да се промени в конкретния момент или конфигурация.

още...Да надникнем под капака на модерната системаЪпгрейд

В случай че не следите активно последните хардуерни новости, но все пак желаете да се осведомите за фундаменталните разлики между една съвременна машина и друга, морално остаряла, ви предлагам да разгледате заедно с мен какви са параметрите и новите стандарти на една съвременна компютърна конфигурация.

още...Jetway J754GT-P – почти оптималният бюджетен ъпгрейдЪпгрейд

Един от проблемите на повечето чипсети с поддръжка на PCI Express е невъзможността им да работят с AGP графични адаптери, което прави труден плавния ъпгрейд на системата от по-стара към по-нова платформа. Наистина някои от производителите все пак пуснаха модели, които поддържат AGP отделно от PCI Express, но положението с тях се оказа “твърде малко, твърде късно”. Oт една страна, това беше VIA, чиито комбинирани чипсети обаче поддържаха само 4х скорост на PCI Express графичния слот, от другa – ULi, основният недостатък на чийто южен мост с AGP поддръжка беше преди всичко неговата липса.

още...


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev