Първи данни за Asus Rampage II Extreme LGA1366

След като вчера Asus представи моделът Asus P6T Deluxe, днес явно е дошло времето за истинския "гвоздей в програмата", тъй като фирмата показа подробности около първият модел който ще поддържа процесори за Socket LGA 1366. Моделът носи името Asus Rampage II Extreme LGA 1366 и представлява едно от предложенията на фирмата за върховия сегмент на пазара. Дъното предлага поддръжка на процесори за цокъл LGA 1366, триканална DDR3 памет и до 3 PCI-Express x16 слота, на които могат да се поставят графични карти. Както може да се види от публикуваните снимки охлаждането на чипсета не използва модерни методи за отвеждане на топлината, което навежда на мисълта, че чипсета просто не се нагрява твърде много.

Тъй като модела принадлежи към високия клас продукти той притежава няколко доста любопитни характеристики сред които е специфична VTT CPU Power Card осигуряваща 16-фазно захранване на процесора и трифазен дизайн на захранването за паметта.

Сред другите особености на модела е наличието на общо шест SATA 3.0 Gbps конектора, два гигабитови мрежови порта, FireWire, eSATA и др. Все още не е ясно какви ще са пълните функции на показаните на снимките бутони, но пък за сметка на това модела най-вероятно ще поддържа както ATI CrossFire X, така и Nvidia Triple SLI. Цената на която ще се предлага дъното все още не е официално обявена.

 


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev