Nvidia подготвя SLI 2

 

Покрай популяризирането на платформата CUDA и съвместимостта й с новия Photoshop CS4, Nvidia е подготвила още нещо интересно за своите потребители, което смята да предложи в скоро време – SLI 2. Идеята при SLI 2 е усъвършенстване на SLI платформата и добавяне на физична карта към "дуета". С най-прости думи, SLI 2 ще представлява SLI + Physx допълнителна карта, която вече не трябва да бъде специализираната AGEIA Physx, а след закупуването на AGEIA от страна на Nvidia и модифицирането на драйвера Physx всяка една графична платка от серия GeForce 8000 или GeForce 9000 може да изпълнява ролята на физичния ускорител.

При SLI 2 ще имате възможност да комбинирате две по-бързи GeForce карти в SLI конфигурация и да добавите по-бавен GeForce ускорител (например GeForce 8600GTS), който да пресмята само физиката в играта/приложението. За целта обаче ще ви трябват задължително дънна платка с три PCIe x16 физически слота и поддръжка на SLI 2, драйвер и, естествено, трите ускорителя. Интересен факт е, че драйверът за графични ускорители на

Теоретично всяка дънна платка с чипсет nForce 790i SLI Ultra би трябвало да може да се справи с поддръжката на SLI 2, предвид наличието на три PCIe x16 слота и, разбира се, схемен набор на Nvidia с поддръжка на Physx вече е готов, така че много скоро може да станем свидетели на официалното обявяване на SLI 2.Nvidia. Дали това ще се окаже вярно и кога точно ще видим SLI 2 в действие, остава да разберем съвсем скоро.


loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev