OpenOffice.org V3.0 поставя рекорд при свалянията

Въпреки временните проблеми с някои от файловите хранилища, където се хостват инсталаторите за офис пакета Open Office, eдва една седмица след излизането си, последната ревизия OpenOffice 3.0 постави своеобразен рекорд, по отношение на свалянията. Най-изненадващото, което показват статистическите данни обаче е фактът, че повече от 80% от свалените копия са за Windows базирани платформи.
По всичко личи, че когато става въпрос за почти идентичен софтуер, много от потребителите приемат цената за доминиращ фактор и не виждат причина да инвестират в по-скъпите алтернативи за офис софтуер, при условие, че има напълно безплатни и пълнофункционални офис пакети, като OpenOffice например.


Много локализирани версии на OpenOffice.org се разпространявати чрез алтернативни уеб сайтове, както и върху DVD дискове, които повечето компютърни списания предлагат на своята аудитория. Данните показват, че по към днешна дата OpenOffice.org 3.0 вероятно е инсталиран на повече от 5 милиона компютърни системи в глобален мащаб. В същото време Microsoft притежава база от над 550 милиона активни потребители на своят офис пакет Microsoft Office. Целта на разработчиците на OpenOffice.org е до 2010г. да спечелят 40% от пазарният дял в нишата на офис пакетите, което вече изглежда постижима задача.
loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev