Nokia E66-телефон за всичко и за всеки

Поглед от вътре

Nokia E66 отвътре

Операционната система на мобилния телефон е Symbian, Серия 60, версия 3,1. Традиционно Eseries е модифицирана серия на платформата S60. Някои функции за първи път бяха използвани в тези апарати и по-късно те станаха стандартни за всички телефони, а някои от тях все още са уникални и никъде другаде не се срещат. В Nokia E66, както и в Nokia E71 се срещат обикновените за третото издание на FP1 на платформата телефонна книга, календари др. Двата апарата са идентични в софтуерно отношение.

Mode

Първият режим за Eseries е така нареченият Mode, което позволява създаването на няколко екрана, на които се поместват различни теми, снимки и приложения и тяхната бърза смяна.

Телефонна книга

В режим на очакване може да се избере буква от клавиатурата и след това веднага ще се появи списък с контакти, където присъства тази буква в името или фамилията. Абонатите могат да се обединяват в различни групи, според това дали са приятели, колеги или роднини на потребителя. Друга особена функция е възможността за масово изпращане на съобщения от различен вид. В телефонната книга няма нищо особено, което да не е ясно дори на обикновения потребител. Записват се двете имена на абоната и телефонен номер.

Календар

Във функционално отношение и тук няма никакви промени. Ако списъкът с ангажиментите е голям той се сортира и се показва общия им брой.

Voice Aid

Това е функция, която допринася за удобството при работа. Ако например се намирате в колата и нямате свободна ръка, при натискането само на едно копче започват да се четат имената и телефоните в списъка на устройството, докато стигнете до този, на който искате да позвъните.

Останалите програми на устройството са:

Message Reader

Часовник

Dialer

Гласов набор- според вашия глас се избира контакт от телефонната книга

Шифрирании данни-възможно е зашифроването на данните както на картата памет, така и в паметта на телефона

Офисни приложения- Intranet, VPN-клиент, QuickOffice, архиватор ZIP и приложение PDF.

GPS-навигация

Основно изменение за телефона е обновената версия на програмата с карти Maps 2.0. Тук трябва да се отбележи обаче, че е нараснала скоростта на работа на приложението. Стартът отнема около 4-5 минути, но програмата работи бързо. Що се отнася до навигацията, апаратът е надежден и добре изпълнява задачите си.

Музикални възможности

Качеството на звука е напълно нормално за подобен плейър и няма никакви промени в това отношение.
loading
www.computers.bg © 2011 Всички права запазени.     Сайта изработен от plxWebDev